Pena i Cortès ho deixen i Bistué vol ser president de Castellers de Terrassa

Xavier Nouvilas es presenta per a ser cap de colla blauturquesa

La Torre
16 de gener del 2014


Castellers de Terrassa celebra la seva assemblea general ordinària per renovar els seus òrgans de govern. Aquest any les dues persones que han estat al capdavant de la gestió de la colla durant els últims anys, el president, Mario Pena, i el cap de Colla, Emili Cortés, no optaran a la re-elecció, ja que han decidit donar pas a altres membres, sense desvincular-se del tot dels Òrgans de govern, ans al contrari, restant en un segon terme i col·laborant des d’altres àmbits pel bon desenvolupament del nou projecte.

A data d’avui, només s’ha presentat una candidatura. El nou projecte de Castellers de Terrassa, ve encapçalat per Carles Bistué, com a president de la junta firectiva, i Xavier Nouvilas com a cap de de la comissió tècnica. Són dues persones amb un coneixement profund de la realitat de la colla, no en va, anteriorment ja havien ostentat càrrecs de responsabilitat dintre de Castellers de Terrassa, i coneixement de la realitat de la ciutat. Aquest projecte, no pretén ser rupturista amb el projecte anterior. Es buscarà consolidar la feina feta fins ara.

Des del servei de comunicació dels baluturquesa es diou que "en aquest període, s’ha aconseguit assegurar recanvis als diversos troncs dels castells, i als poms de dalt. S’ha carregat la torre de vuit per primer cop al concurs de Tarragona, s’ha descarregat el pilar de 6 al primer intent i s’ha descarregat el 3 de 8 dotze anys desprès. A més s’ha aconseguit un creixement social amb la incorporació de nous membres, de nova canalla. "Hem cercat donar-nos a conèixer més a la ciutat i al món casteller en general, mostrant el tarannà i orgull propi que correspon als Castellers de Terrassa i hem portat a terme iniciatives que fessin d’altaveu cap a la ciutat. Hem continuat jugant un paper protagonista dins del món cultural de la nostra ciutat. S’han realitzat sortides per donar a conèixer el nom de Terrassa, i la cultura popular catalana en el seu àmbit casteller arreu del país, de l’estat i fins i tot a d’altres estats".


L’Assemblea General Ordinària es celebrarà el proper dia 18 de Gener de 2014, al local de la Colla (carrer de Pasteur, 46-48) a les cinc de la tarda en primera convocatòria i a dos quarts de sis en segona.