Europa convida Terrassa a intercanviar bones pràctiques en innovació

Arran la candidatura de la ciutat a Capital de la Innovació

La Torre
15 de gener del 2014
La Comissió Europea ha convidat a Terrassa a intercanviar bones pràctiques sobre innovació amb ciutats de tot Europa. La invitació és fruit de la candidatura de la ciutat a Capital Europea de la Innovació (iCapital), distinció atorgada per la mateixa Comissió Europea.

L’organització del premi ha comunicat a l’Ajuntament de Terrassa que la ciutat no es troba entre les ciutats finalistes per a obtenir la capitalitat europea, però ha valorat el seu sistema d’innovació i l’ha convidat a formar part de la comunitat de ciutats que està conduint la innovació a Europa. En aquest sentit, l’organització ha demanat permís a l’Ajuntament de Terrassa per a utilitzar la memòria presentada a la convocatòria per a elaborar documentació per a la difusió de bones pràctiques en l’àmbit de la innovació.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha recordat que “per a l’Ajuntament de Terrassa, la innovació és la clau del futur. Ja fa anys que apostem per la innovació com a via per progressar, per a crear coneixement i riquesa. En definitiva, com a eina per sortir de la crisi”. L’alcalde ha afegit que “Terrassa és històricament una ciutat innovadora. Fa més de cent anys va ser punta de llança de la revolució industrial a Catalunya i avui dia destaca per ser un dels epicentres de la recerca científica i tecnològica del país, però també per la seva capacitat per unir i sintonitzar voluntats en l’impuls de la innovació, com demostra la plataforma pública-privada que ha impulsat l’Ajuntament, el PAPPISIT”.  

Entre els principals actius de Terrassa en l’àmbit de la innovació, destaquen el Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, els projectes Innointegra i Terrassa Energia Intel·ligent, així com el portal de Transparència i l’Open Data, i iniciatives que busquen implicar la ciutadania en la governança de la ciutat, com l’Àgora Terrassa.  

En el certamen “iCapital” s’hi poden presentar ciutats de més de 100.000 habitants de qualsevol estat membre de la UE i dels països associats al Programa Marc d’Investigació de la UE, que estigui duent a terme iniciatives en l’àmbit de la innovació almenys des de l’1 de gener de 2010. La tria de la ciutat guanyadora, a càrrec d’un grup independent d’experts, finalitzarà la propera primavera.