165.000 càpsules de cafè i 987 quilos de residus en quatre mesos

Els contenidors específics es poden trobar a les deixalleries de Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls

La Torre
15 de gener del 2014
Un dels contenidors específics de càpsules Foto: Consorci de Residus

Les deixalleries que recullen càpsules de cafè i infusions gràcies al sistema de recollida del Consorci de Residus han recollit prop de 165.000 càpsules des del mes de setembre fins al desembre. Els contenidors específics per a càpsules, que diferencien la separació entre càpsules de plàstic i d’alumini han acumulat fins a 987 quilos de residus d’aquest tipus.

El sistema de recollida de càpsules es va posar en marxa a mitjans del mes de setembre de 2013 per facilitar el reciclatge d’aquests residus que no es poden llençar ni el contenidor dels envasos, el groc, ni al de la resta, gris o verd segons els municipis. El sistema de recollida està gestionat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments de la comarca, gràcies a un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto.

El servei es pot trobar a quinze deixalleries municipals, entre les quals les ubicades a Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. També es podrà trobar a 5 deixalleries mòbils de Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci de Residus.

En aquests primers tres mesos i mig de funcionament –des de mitjans setembre fins a finals de desembre- les càpsules més recollides han estat les d’alumini. Se n’han recollit 614 quilos, o el que és el mateix, aproximadament unes 102.388 càpsules. Pel que fa a les càpsules de plàstic, se n’han recollit 373 quilos, aproximadament 62.223 càpsules.

La recollida dels contenidors la porta a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO, que trasllada els residus en uns punts d’acumulació. Un cop allà les càpsules són gestionades per Nestlé, que es fa càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’han recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es poden reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.