'Agost' es podrà veure a la gran pantalla i en català a Terrassa

La pel·lícula protagonitzada per Meryl Streep va tenir una adaptació teatral dirigida pel terrassenc Sergi Belbel i amb Anna Lizaran com a matriarca

Lluïsa Tarrida
09 de gener del 2014


Aquest divendres, 10 de gener s’estrena en català el film "Agost" de Tracy Letts. Els catalans ja van poder veure al teatre la peça teatral que compartia nom al Teatre Nacional de Catalunya sota la direcció del terrassenc Sergi Belbel. Aleshores, el paper protagonista va recaure en Anna Lizaran, un rol que a la gran pantalla anirà a càrrec de Meryl Streep.

Dirigida per John Wells explica la història dels Weston viuen en una gran mansió als afores de Pawhuska, a l’estat d’Oklahoma, als Estats Units. La desaparició del pare en estranyes circumstàncies fa que la família es reuneixi i que totes les seves misèries surtin a la llum. A més de Streep, en el repartiment també hi ha Julia Roberts, Ewan McGregor o Benedict Cumberbatch.

L'estrena a Catalunya d'Agost es farà amb 15 còpies doblades al català i una en VO amb subtítols en català. Les sales en les quals s’estrenarà en versió catalana són: Cinesa Parc Vallès (Terrassa); Yelmo Multicines Abrera (Abrera); Boliche Cinemes -en VOSC-, Cinesa Heron City i Palau Balaña Multicines (Barcelona); Cinemes Albèniz Centre (Girona); Ocine Girona (Girona); Multicines Bages (Manresa); Cines Olot (Olot); Cinema Arinco (Palamós); Odeón Multicines Girona (Salt); Cines Imperial (Sabadell); Yelmo Cines Parc Central (Tarragona); Vigatà Cinema (Vic); Ocine Vila-seca – Port Halley (Vila-seca); i Cinemes Illa Carlemany (Andorra). 

Trailer de l'adaptació teatral d'Agost: