Ses Majestats, benvingudes a Terrassa

Un helicòpter deixa els Reis d'Orient a Torre-sana i després recorren la ciutat aclamats per milers d'egarencs que han omplert els carrers de gom a gom

J.M.O.
05 de gener del 2014


Els Reis d'Orient ja tenen la vara de la ciutat i via lliure per anar a deixar els regals a totes les cases de Terrassa. Els hi ha entregat a les vuit l'alcalde Jordi Ballart. I la ciutadania, al Raval, ha cridat ben fort: "Majestats, benvingudes".

La primera en arribar al raval de Montserrat ha estat Melcior.  Acompanyat dels portaveus municipals Manel Pérez (ICV-EUIA), Josep Rull (CiU) i Gabriel Turmo (PP), Jordi Ballart ha rebut Ses Majestats. Un cop acabat el castell de focs l’alcalde ha convidat els Reis i el patge Xiu-Xiu a entrar a l’Ajuntament, on els han rebut la resta de membres del Consistori, i s'ha donat per closa la celebració. Els nens tenien molt clar que calia fer via per anar a dormir d'hora. Demà serà un dia màgic.

La recuperació del castell de focs a l’Ajuntament ha estat tot un esdeveniment rebut amb forts aplaudiments i lloances. En el seu parlament, Gaspar, que ha parlat en nom dels tres, ha demanat que l'alegria perduri tots els dies de l'any. Per la seva part, Jordi Ballart ha recordat que es viuen temps difícils arreu, i ha demanat als Reis que no s'oblidin de cap casa, ni dels nens malats, ni d'aquells petits que viuen en famílies que les passen magres.

La cavalcada de 2014 ha anat amb puntualitat britànica, més ràpida que mai, tot i els problemes per afrontar carrers estrets com el de la Societat o de Sant Antoni. Milers i milers de persones han ocupat els espais públics per veure la comitiva. I si un dels elements en els que s'havia posat més èmfasi era la seguretat, pot dir-se que la ciutadania ha escoltat, tot i la bogeria habitual per aconseguir un preuat caramel.

Els Reis han aterrat a Terrassa a tres quarts de cinc passades, a la plaça de Torre-sana. Han baixat del cel en helicòpter, recuperant així una tradició dels anys 80. A
a la plaça Major del barri de Torre-sana s'han fet uns actes infantils de benvinguda
amb la col·laboració de les entitats del Districte 2.

L’ajuntament de Terrassa i el centre cultural El Social han organitzat la festa un any més. L’hora d’inici s’h avançat mitja hora, a les 6 de la tarda, per tal de fer més compatible els horaris familiars en una data tan assenyalada i facilitar la presència dels més menuts a l’arribada al Raval de Montserrat.

Cavalcada sense barreres
Com ja es ve fent els darrers anys, l’organització ha tingut especialment en compte el col·lectiu de persones discapacitades, perquè puguin seguir la Cavalcada amb tota normalitat. Així, hi ha hagut un espai amb bona visibilitat reservat per a gent amb discapacitat i els seus acompanyants a la mitjana del passeig 22 de juliol, abans de la carretera de Rellinars, a l’alçada de la gasolinera. Per altra banda, s'ha incorporat un intèrpret de llenguatge de signes a l’escenari del Raval durant la cerimònia de recepció dels Reis i els parlaments previstos.

Recorregut consolidat
El recorregut de la Cavalcada ha estat el mateix que ens les darreres edicions, un itinerari ja totalment consolidat: a les 6 de la tarda, sortida de la Plaça del Doctor Cadevall, per seguir per Forn, Major, Portal de Sant Roc, Rambla d'Ègara, passeig 22 de juliol, Nord, Societat, Creu Gran, Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, Comte d'Ègara, Font Vella, Plaça Vella, Gavatxons per cloure al Raval de Montserrat (davant l'Ajuntament).