Adéu a les paparres i xinxes

Terrassa lidera un projecte europeu per fer materials tèxtils capaços de proporcionar protecció

La Torre
27 de desembre del 2013
Participants en la darrera trobada de BETITEX Foto: Cecot

L’objectiu del projecte BETITEX és obtenir materials tèxtils capaços de proporcionar protecció enfront a xinxes i paparres, artròpodes d’importància mèdica i veterinària a tot el món. S’espera obtenir una elevada durabilitat de l’efecte repel·lent/insecticida. Es tracta d' un projecte de recerca i desenvolupament que es va iniciar l’1 de novembre de 2013, amb una durada de 36 mesos. Està cofinançat amb fons del 7è Programa Marc de la Unió Europea (FP7/2007-2013), grant agreement nº 606517, i té un pressupost de 1.560.604 euros.

Està coordinat pert l ’Inst itut Industrial de Terrassa , emmarcada dins de la patronal CECOT, que aglutina més de 120 empreses de tota la cadena de valor del sector tèxtil. En el Projecte, lidera un consorci de 10 partners: 3 associacions tèxtils (ATEVAL d’Espanya, CLUTEX de la República Txeca i TEXCLUBTEC d’Itàlia); 3 centres tecnològics (INOTEX de la República Txeca i LEITAT i TECNALIA, ambdós espanyols); 3 empreses (GEM’INNOV de França, NILKA de Turquia i SILK&PROGRESS de la República Txeca).

Els resultats del Projecte contribuiran a promoure una economia més “verda” i competitiva, ja que els productes tèxtils a obtenir seran el més sostenibles possible, mitjançant l’ús de materials tèxtils naturals, biodegradables o reciclables, en combinació amb biocides autoritzats i tecnologies tèxtils   eco-frindly.

Les principals àrees d’aplicació dels productes a obtenir són els equips de protecció individual i els tèxtils per a la llar.