Missatge de Nadal de l'Alcalde de Terrassa

La Torre
30 de desembre del 2014


"M’ha semblat que el cim de la Mola és un bon lloc per fer balanç de l’any que ja s’acaba i per contemplar la nostra ciutat amb perspectiva. Aquesta és una muntanya molt estimada pels terrassencs i les terrassenques. És el símbol més important del nostre patrimoni natural. I en el 2014 es compleix precisament el primer mil·lenari del document fundacional del monestir, signat pel Comte de Barcelona, Ramon Borrell. Per això, crec que és un bon lloc per pensar en Terrassa i en Catalunya, en nosaltres i la nostra gent, en el que hem fet en el 2013 i en el que volem fer l’any que ve.

Les festes de Nadal i d’Any Nou ens conviden a l’alegria, a passar-ho bé amb la gent que més estimem. Són festes que ens fan somiar amb una vida millor, amb bons desitjos. És així com hauria de ser per a tothom, però el cert és que hi ha molta, massa gent, que ho està passant malament. Penso en les persones i famílies que han perdut el seu pis o que lluiten desesperadament perquè una hipoteca no arruïni tot el seu futur. Penso en les persones sense sostre, en els infants que no poden menjar com necessiten, en tota la gent en atur. En els joves que no troben feina. En els malalts que reclamen una millor sanitat. En la gent gran que pateix per les pensions i que manté els seus fills i néts. 

També penso en la gent que té idees i projectes d’empresa. En les persones emprenedores que no troben crèdit. En els empresaris i empresàries que lluiten
aferrissadament per tirar endavant el seu negoci. En la gent que té feina però cobra un sou ínfim, indecent. En els treballadors i treballadores que tenen por de perdre el seu lloc de treball.

Són dies per viure amb alegria i conviure, sí, però això no significa oblidar la realitat. Ni tampoc resignar-nos. Les coses poden canviar, poden ser molt millors. Només depèn de cadascú de nosaltres, de si estem disposats a lluitar per canviar les coses. 

No hi ha cap poder, en una democràcia, que pugui aturar la voluntat de la majoria d’una societat. Ni els poders financers ni les forces ocultes que ens estan imposant mesures i reformes que van contra el benestar, contra la igualtat, contra la justícia social. Jo estic convençut que en el 2014 començarem a trobar el camí per defensar els interessos de la immensa majoria. Ja és hora de deixar enrere la por i la resignació i afrontar amb esperança el nou any".