CaixaBank desplegarà la seva nova Big Data amb Oracle

La nova infraestructura tecnològica permetrà maximitzar el valor de negoci de les seves dades

Nació Digital
19 de desembre del 2013
CaixaBank, el banc líder del mercat estatal amb 13,7 milions de clients, ha seleccionat a Oracle per a la implementació del projecte estratègic de Big Data que té com a objectiu maximitzar el valor de negoci de qualsevol mena de dades, independentment de la seva tipologia i origen.

La nova infraestructura, que integra diverses solucions d'Oracle, també permetrà dur a terme nous projectes d'innovació empresarial basats en informació rellevant obtinguda de grans conjunts de dades.

Aquest projecte desenvoluparà un repositori de dades (Data Pool) unificat, àgil, flexible, potent i segur des del qual, qualsevol sol·licitud d'informació de negoci pugui ser fàcil i ràpidament resposta seleccionant el grup de dades adequat i extraient la informació més rellevant per al negoci. Aquest ‘pool' de dades permetrà agilitzar el procés de presa de decisions, així com el desenvolupament de nous i competitius serveis financers i bancaris, el que facilitarà a CaixaBank obtenir avantatges competitius.

Amb la posada en marxa de Big Data, CaixaBank podrà desenvolupar serveis per als seus clients des d'una perspectiva de 360 graus, integrant dades creades a tots els diferents canals (oficines, internet, banca telefònica, caixers…) per oferir-los un millor servei. Per tant, tota la informació registrada en qualsevol dels canals estarà disponible immediatament a la resta i es podran crear models predictius, millorar el valor del client, realitzar cross-selling i up-selling i crear ofertes personalitzades per als clients.

El conseller delegat de CaixaBank, Joan María Nin ha assenyalat que “la innovació empresarial és la clau per a l'èxit en el competitiu entorn bancari” i ha afegit que “la implementació d'aquesta solució Big Data ajudarà a CaixaBank a consolidar-se en l'avantguarda de la innovació del sector financer, subministrant els millors i més competitius serveis als nostres clients”.

Per la seva banda, el Country Leader d'Oracle Iberia, Leopoldo Boado, ha assegurat que “estem molt orgullosos de ser el soci elegit per al projecte Big Data de CaixaBank”. Per a Boado, “la innovació està avui dia lligada a l'explotació del tresor de la informació útil formada per dades estructurades i no estructurades. Amb la implementació del projecte de Big Data, CaixaBank està donant un pas important en la innovació empresarial”.

D'aquesta forma, CaixaBank podrà implementar nous processos per reforçar la gestió de riscos, la lluita contra el frau i els serveis de protecció de la marca, així com agilitzar els actuals processos amb la finalitat de reduir el time-to-market.

L'entitat estarà també en una millor posició per satisfer les creixents condicions reguladores i els test d'estrès programats per a la banca, que cada vegada són més exigents en termes d'accés a dades i disponibilitat. El nou marc regulador implica respondre a milers de preguntes, les quals seran contestades d'una manera més ràpida i precisa, a través d'un nou model integrat d'informació.  

La solució d'Oracle (incloent Oracle Engineered Systems, Oracle Software i Oracle Consulting Services, entre d'altres) consisteix a la implementació d'una nova arquitectura de gestió d'informació que proporciona un model de dades corporatiu unificat i noves capacitats analítiques avançades. 

CaixaBank ha estat recentment guardonat amb el premi al Banc més innovador del món al 2013 en els Global Banking Innovation Awards (novembre 2013).

Oracle desenvolupa solucions integrades de hardware i software per treballar conjuntament en el núvol i centres de dades.