El Gremi de reparació de cotxes denuncia 15 tallers il·legals

Han augmentat el nombre de trucades dels agremiats denunciant la competència deslleial en zones de polígons o en algun barri de la ciutat al costat d'un altre taller legalitzat

La Torre
20 de desembre del 2013
Moya i Ballart a la sala d'alcaldia Foto: A.T.

El Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Terrassa i Comarca, encapçalada pel seu president, Pasqual Moya ha denunciat, fins al moment, un total de quinze negocis il·legals. El Gremi ha lliurat a l'alcalde Jordi Ballart un llistat detallat ja que l'activitat submergida "perjudica directament a les empreses que representa" i l'augment "de l'intrusisme que sofreix el sector".

El president del Gremi informa que últimament ha "augmentat el nombre de trucades dels agremiats denunciant la competència deslleial. Aquesta es fa normalment a porta tancada, en zones de polígons o en algun barri de la ciutat al costat d'un altre taller legalitzat". Els socis del Gremi es queixen que cobren preus per sota comprat i aprofiten els contenidors del carrer per tirar els residus que generen. Totes aquestes trucades s'han recollit des de la secretaria del Gremi, una vegada es rep la trucada un representant del Gremi va a visitar-los per oferir-los assessorament i per informar-los de tots els tràmits necessaris per regularitzar la seva situació.

El resultat és que en la majoria dels casos "no fan cas de les recomanacions, i els que decideixen fer l'esforç de normalitzar la seva situació són una minoria". El Gremi ha volgut donar a conèixer aquestes irregularitats a l'Ajuntament, i per aquest motiu Moya ha fet lliurament d'un dossier on es recullen tots aquests casos, dels quals, en gran mesura, l'Ajuntament ja tenia constància pel mateix Gremi. L'objectiu és que es pugui "corregir" aquesta tendència creixent i es doni resposta a tots els tallers que s'estan esforçant en aquest moment de crisi a complir la normativa, a pagar els seus impostos i tenir legalitzats als seus treballadors.

El president del Gremi demana la implicació de l'Ajuntament perquè dupliqui els seus esforços en el moment de fer inspeccions i seguiment d'aquest tipus d'activitats que estan fora de la llei. En declaracions de Moya "tothom té dret a guanyar-se la vida però dins d'unes normes. Aquests tallers no paguen cap tipus d'impost el que comporta competència deslleial i suposen un greu problema d'intrusisme i d'economia submergida que, en definitiva, acaba repercutint-nos a tots com a ciutadans".