Terrassa esquitxada en una operació contra el narcotràfic

La policia estatal ha realitzat múltiples registres i detencions al llarg d'aquest dimarts, entre els quals hi ha l'escorcoll en una gestoria ubicada a l'edifici Torredemer de Terrassa

Joan Manel Oller / Lluïsa Tarrida
17 de desembre del 2013
Diversos furgons policials han estat durant tot el matí al Passeig de Les Lletres Foto: Lluïsa Tarrida

La policía estatal ha portat a terme aquest dimarts al matí a Terrassa i altres poblacions catalanes com Castellar del Vallès una gran operació contra el blanqueig de diners procedent del narcotràfic, segons ha pogut saber La Torre. Des de primera hora del matí s'han produït escorcolls en altres localitats catalanes com Lliçà d'Amunt, Castellar del Vallès, Granollers, Sabadell, Barcelona, Manresa i Mollet del Vallès. També a Castellò, València, Alacant i Múrcia. Almenys hi ha 12 detinguts a Catalunya, la majoria de nacionalitat espanyola, tot i que la xifra possiblement serà superior. Se'ls acusa de pertinença a grup criminal i blanqueig de capital. A alguns d'ells, també de tràfic de substàncies estupefaents. Els registres s'han produït sobretot a entitats bancàries, gestories i domicilis.

A Terrassa, els agents han entrat a l'edifici Torredemer, situat al Passeig de les Lletres número 13. Diversos furgons policials han arribat pels volts de les vuit del matí a l'edifici, on l'han envoltat. Concretament, l'objectiu ha estat un espai d'oficines del complex. Segons ha pogut saber La Torre es tractaria d'una gestoria ubicada al sisè pis de l'edifici. La investigació ha comportat l'extracció de desenes de caixes amb documents procedents de la gestoria.

Els veïns de l'edifici Torredemer han patit un bon ensurt. I és que la policia ha envoltat tot l'immoble, i no se sabien ben bé les raons. Qui ja estava avisat era el conserge de l'edifici Torredemer ja que ha estat alertat de la presència de la Policia Nacional a la matinada per tal que els obrís l'edifici. Algunes fonts parlaven de fins a 23 detinguts, però el cos policial no ho ha confirmat. Sembla però que segons testimonis, s'han endut retingut una persona de l'oficina, que s'ha identificat com el gestor.

L'operació, encara està oberta i està dirigida per un jutjat de Terrassa. Segons afirma Europa Press, s'ha produït tres detencions al mercat municipal de Mollet, on els agents han registrat diverses fruiteries acusades de participar en el blanqueix; i també s'han detingut tres persones d'una entitat bancària a Castellar a més de registrar una assessoria jurídica de Sabadell.