ONCE i Cambra de Terrassa, amb els discapacitats

El model d'inclusió social es basa en educació, ocupació i plena ciutadania

La Torre
16 de desembre del 2013
L’ONCE a Catalunya i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa han signat un conveni de col·laboració d’interès pel desenvolupament i la potenciació de la inclusió i normalització de les persones amb discapacitat. El document el van rubricar Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i Josep Prats, director gerent de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.
 
El conveni té per objecte establir un marc de cooperació entre ambdues entitats per determinar, impulsar i posar en marxa activitats que permetin una major integració i normalització social i laboral de les persones amb discapacitat.
 
L’ONCE i la seva Fundació posaran a disposició de la Cambra de Comerç de Terrassa la seva experiència en l’àmbit de la formació i la integració laboral de les persones amb discapacitat, així com el programa Por Talento, a través de FSC Inserta (empresa de recursos humans de la Fundación ONCE, especialitzada en la inserció laboral de les persones amb discapacitat).
 
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa impulsarà accionsdiverses per donar a conèixer entre els seus associats i col·laboradors la labor social que desenvolupa l’ONCE, així com col·laborar en la realització d’accions comercials i facilitar la implantació de punts de venda dels productes d’ONCE, afavorint d’aquesta manera la creació i manteniment de llocs de treball per a persones amb discapacitat.
 
El model d'inclusió social basat en educació, ocupació i plena ciutadania, impulsat per l'ONCE i la seva Fundació sobre la base de la gestió del joc responsable és un exemple únic, que ara intenten posar en marxa en altres països del món, fins i tot els més avançats. L'Organització, entre d'altres activitats, ofereix cobertura social a més de 71.000 persones cegues a tot el territori estatal, entre ells als 7.500 estudiants amb discapacitat visual que, al costat de la resta de la ciutadania, tracten cada dia de ser uns alumnes més.