Creu Roja Terrassa repartirà 1.300 joguines

Per cobrir la demanda existent, la institució espera recollir més de 4.000 regals durant aquesta edició de la Campanya de Reis

La Torre
13 de desembre del 2013


L'assemblea local de Creu Roja Joventut (CRJ) preveu repartir joguines a més de 1.300 infants en situació de vulnerabilitat durant aquestes festes a Terrassa. A Catalunya s’arribarà a 25.000 infants. Aquesta xifra triplica el nombre de beneficiaris de la campanya de joguines 2008-2009, quan es van començar a manifestar els efectes de la crisi econòmica. 
 
CRJ celebra enguany la seva XXXV campanya de joguines, que porta per lema “Cap infant fora de joc, ara jugues tu!”, i s’esperà mobilitzar a la població per tal de poder recollir els més de 4.000 articles necessaris per a que la campanya sigui un èxit. Com cada any es demana que les joguines siguin noves per tal que no hi hagi distincions entre els infants i caminar vers una societat més justa i igualitària. A banda, també es lliurarà material escolar i esportiu als infants que no van poder rebre a l’inici del curs escolar.
 
Igual que d’altres necessitats, com l’alimentació, el vestuari o la higiene, des que va començar la crisi també ha crescut el nombre de famílies que no poden costejar joguines o activitats de lleure per als seus fills i filles. Segons el 1er estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya (juliol de 2011), el 49% dels infants en situació de vulnerabilitat no disposen de material d’oci com bicis o patins (per a l’aire lliure) i un 15% tampoc no en té per jugar dins del seu domicili. A més, en ser preguntades sobre l’ajuda que necessitaven per als seus fills, un 8,8% de les famílies en situació de risc citaven les joguines, a més del menjar o la roba.
 
En aquesta edició de la campanya de joguines, hi participarà un equip de voluntariat de prop de 50 persones, que s’ocuparan de recollir joguines fins a la nit del 5 de gener, així com seleccionar, embolicar i repartir-les a les famílies beneficiàries. Diverses empreses i entitats de la ciutat donen suport a aquesta campanya entre les que destaquen pel seu grau d’implicació: Diaterm, International House,excursionistes.cat, La Bolsera, Canal Terrassa, la noucinc.2 i La Torre.
 
Aquesta campanya anual també s’emmarca en elProjecte de la Joguina Educativa de Creu Roja Joventut, que promou durant tot l’any el valor pedagògic del joc arreu del territori. Per això, alhora de recollir joguines, CRJ marca els criteris següents: que siguin noves, no sexistes, no bèl·liques, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu i col·lectiu.