Ivan Martos, d'EUiA Terrassa: «Un 'sí' a la primera pregunta»

El proper 9 de novembre "votarem què volem ser de grans"

per La Torre, 12 de desembre de 2013 a les 16:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Avui iniciem una ruptura democràtica. No volem viure un retorn al franquisme", diu el coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos. "El proper 9 de novembre votarem què volem ser de grans. Hem guanyat la majoria d'edat amb aquesta consulta. Ningú ha de tenir por per defensar les opcions que defensem. No tenim por a les urnes. Ara cal construir un país més social i democràtic".

Però Martos hi afegeix un toc social. "Que el debat sobre la qüestió nacional no serveixi per tapar els greus problemes que tenim els catalans: l'atur i les retallades. Nosaltres portem molts mesos defensant la necessitat de confluència entre federalistes i independentistes, i la clara majoria que defensa el dret a decidir ho demostra".


Pel coordinador local d'EUiA és clau que les preguntes siguin inclusives. Així mateix, "apostem per no trencar llaços de fraternitat entre el poble català; i entre el poble català i l'espanyol, víctimes del mateix sistema que ens retalla drets, serveis i oportunitats. EUiA sempre hem defensat conviure en un estat republicà, federal, solidari, plurinacional, social i laic. Per tant, EUiA ens inclinem a votar sí a la primera pregunta i debatrem internament quina resposta donarem a la segona pregunta de la consulta".

 

Participació