Ganàpia i Cigronet retornen a Terrassa

PAM Teatre posa en escena uns Pastorets amb ADN egarenc

La Torre
16 de desembre del 2013
L’any 1948, encara en la versió tradicional de "Bato i Borrego", es tornen a fer els pastorets al Casal de Sant Pere. Però a l’any següent, el 1949, s’estrenen uns de nous anomenats "Ganàpia i Cigronet" escrits per l’autor terrassenc i membre del Casal Francisco A. Izquierdo. Aquests són els més propis, els únics que es fan a terrassa sota un text creat per un autor de la ciutat, i PAM Teatre els porta a l'escenari, a la Sala Crespi.

Des d’aleshores, s’han anat representant alternament els textos, fins que al 2002 es va apostar per posar en escena el text de Folch i Torres "Lluquet i Rovelló" que van ser rebuts amb molt d’èxit i representats fins el 2006.

Amb un parèntesi d’un any i de dues temporades de posades en escena alternatives, al 2010, sota la direcció de Mercè Badia i Pilar Martí, els Pastorets de Francesc A. Izquierdo "Ganàpia i Cigronet" van tornar a pujar a l’escenari de la Sala Crespi i ja en van 3 que continuem fent caliu.

Aquest any, sota la direcció de Sílvia Bartés, "Ganàpia i Cigronet" tornaran a ser protagonistes juntament amb en Panxampla i els seus pastors, que fan camí a Betlem per veure a l’Infant Jesús tot i que seran temptats a la voluntat de l’infern que intentarà engolir-los per a que no tingui lloc el fet esperat. Una obra plena d’escenes tendres, de moments còmics i on el bé derrota al mal.


 Repartiment 2013/14

    CIGRONET: Guillem López  (29,04,05) /  Gorka Ricomà (22,26,28)
    GÀNAPIA: Xavier Palà
    LLUCIFER: Rubén Santasusagna (22,26,28)  / Xavier Pallejà (29,04,05)
    SATANÀS: Xavier Cayuela
    PANXAMPLA: Joan Terrats
    SANT MIQUEL: Patrick Martínez
    SANT GABRIEL: Mònica V. Badia
    SANT JOSEP: Jordi Ortega
    VERGE MARIA: Ariadna Folch
    SACERDOT: Aurelio Rodríguez
    JAZIM: Emili Rodó
    TORNAVÍS: Xavi Alàs
    HOSTALERA: Carme de la Rosa
    NEN JESÚS: Eric Ortega