Quioscs al mig de la Rambla de Terrassa

per La Torre, 11 de desembre de 2013 a les 13:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Rambla a migdia Foto: Joan Manel Oller

La principal responsable de la Rambla, l'arquitecta barcelonina Beth Galí, es demana si posar quioscs al bell mig del passeig central no seria una bona pensada per dinamitzar aquest espai terrassenc. També deixa anar que seria una bona pensada dur-hi algun dels edificis universitaris de la ciutat, com a eina que afavoreix un gran dinamisme comercial. Són dues idees que caldria tenir molt presents per part de tots els agents implicats en la recuperació de la Rambla. I un tercer ítem a analitzar: el monocultiu d'establiments gestionats per asiàtics. No és gens bo que s'etiqueti la Rambla amb un determinat producte o tipus de productes.


Tot són peces d'un gran trenclaclosques que han de portar a aconseguir una Rambla viva, on la gent hi passegi i compri, on vagi de nord a sud i a l'inrevés i alhora sigui permeable per creuar de llevant a ponent. Seria bo que s'escoltés la persona que ha pensat aquesta Rambla de què gaudeix Terrassa. Beth Galí no descarta al 100 per cent la prohibició de pas als cotxes particulars, en situacions molt concretes, però sí que en refusa el tancament social, atès que considera que el transport públic ha d'arribar arreu.

Recerca de pols d'atracció
Portar els quioscos al mig del passeig ens acostaria al model de Barcelona, i veure'ls oberts quan es fa fosc en faria més amè el pas. Qui parla de llibreries ho fa també d'altres ofertes comercials que puguin ser un pol d'atracció. Potser caldria imaginar-se si funcionaria una fira d'artesania permanent –les paradetes del Portal de Sant Roc s'hi podrien traslladar. I també seria interessant que els floristes de la part del Mercat de la Independència disposessin d'unes instal·lacions adients i dignes per desenvolupar la seva tasca. Es tracta de trobar solucions que, per altra part, no perjudiquin el comerç tradicional de les voreres, ans al contrari, que els generin clients potencials.

I per què no traslladar-hi algun servei municipal, com podria ser el d'informació turística, a tocar de la sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat. O per què no intentar que hi hagi escultures humanes, fet que permetria als artistes guanyar-se la via i hi obriria un pol d'atracció?

 

Participació