'Olor de Colònia', premiada per difondre el patrimoni

Lluïsa Tarrida
10 de desembre del 2013
"Olor de colònia", basada en la novel·la de l'escriptora afincada a Terrassa Sílvia Alcántara, mostra la vida i les intrigues d'una colònia tèxtil del Llobregat des del 1953, quan hi ha un incendi en què mor l'Isidre, l'escrivent principal de la fàbrica, fins als anys seixanta, que entra en crisi i un progressiu abandonament. "Olor de colònia", es va estrenar com a telesèrie a TV3 el passat mes d'octubre. Dirigida per Lluís Maria Güell entre el repartiment compta amb noms tan coneguts com Pep Planas, Maria Molins, Míriam Iscla, Toni Sevilla, Fermí Reixach o Marta Angelat.

Ara, la minisèrie de TV3 ha rebut un dels premis Bonaplata que atorga l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya. La producció ha obtingut el guardó especial de patrimoni per la difusió que fa del patrimoni industrial català.

Sílvia Alcàntara i Ribolleda (Puig-reig, Berguedà, 1944) es va traslladar a mitjans dels anys seixanta a Terrassa, on viu actualment. A principis dels anys noranta, obren una escola a Barcelona, l'Aula de Lletres, on ensenyen tècniques d'escriptura literària; és de les primeres a apuntar-s'hi. Després, a l'Ateneu Barcelonès completarà l'aprenentatge. Ha guanyat alguns premis de contes breus. El 2009 publica la seva primera novel·la, Olor de Colònia, la qual rep els premis QWERTY BTV (2009), Regió7 (2009) i Joaquim Amat-Piniella (2010), i és finalista del Premi Llibreter de narrativa (2009).