Regulació de l'ús de la bicicleta al Parc Natural

Els ciclistes que circulin per la xarxa viària del parc tenen l'obligació de respectar la preferència dels vianants

La Torre
10 de desembre del 2013
Des de la Diputació s'ha decidit fer una reglamentació pel que fa a la circulació motoritzada com també de l'ús que es pot fer de la bicicleta per dins del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac. Per un costat, la circulació motoritzada del parc s'ha de desenvolupar de manera ordenada i respectuosa amb el medi ja que des dels responsables alerten que "l'excés de velocitat pot provocar accidents i atropellaments de persones i freqüentment de fauna". Amb aquest sentit, la velocitat màxima per pistes és de 30 km/h. Des de la Diputació recorden que el soroll causat per alguns vehicles és perjudicial per a espècies sensibles, com les aus rapinyaires, que poden abandonar les seves àrees de nidificació. A més, l'erosió originada per les derrapades provoca l'aparició de sots i guals en la xarxa viària.

Cal circular amb moderació, especialment en pendents i amb el terra mullat i subratllen que els camins, senders i senders són d'ús exclusiu per als vianants. La circulació es troba limitada a les pistes obertes al públic i no està permesa camp a través, per tallafocs o per les vies de rierols.

Vies principals
Els ciclistes que circulin per la xarxa viària del parc tenen l'obligació de respectar la preferència dels vianants. També han d'adequar la velocitat a les característiques de la via per evitar les situacions de risc i garantir la seguretat dels vianants, especialment en els llocs més freqüentats. Els responsables del Parc avisen que només es pot circular amb bicicleta per les vies principals i per totes les pistes forestals i camins de passeig amb una amplada de més de tres metres, en què no estigui expressament prohibit, com senders, rierols, torrents, roquissars, camp a través, camins d'amplada inferior a tres metres i les especialment senyalitzades a l'efecte. En determinades zones del parc la circulació amb bicicleta es pot restringir temporalment o permanentment.