Irlanda coneix la Cooperativa Teixidors de Terrassa

Cambra de Barcelona, Diputació i Ajuntament promouen a Irlanda el model de negoci d'artesania

E.P./La Torre
07 de desembre del 2013
Taller de la Cooperativa Teixidors Foto: Teixidors

Una delegació de la Cambra de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament han viatjat aquesta setmana a Irlanda per exportar el model català de negoci de l'artesania, per arribar a acords de col·laboració amb la finalitat de promocionar el sector.

És una iniciativa inclosa en el programa de la UE 'Innocrafts' per promoure les empreses d'artesania artística i contemporània a Catalunya, segons ha informat la Cambra en un comunicat.

Innocrafts, que va començar el gener del 2012 i acabarà a finals del 2014, és un projecte liderat per la pròpia Cambra, tot i que té 14 socis més, i el pressupost global és de 2,3 milions d'euros.

Aquest programa desenvolupa activitats en xarxa, tallers temàtics, seminaris, conferències, enquestes i estudis sobre plans estratègics d'acció perquè els governs locals ho apliquin en els seus països.

Una de les accions principals d'Innocrafts és la prospecció de nous mercats i fer contactes amb empreses d'altres països per arribar a acords de col·laboració, per la qual cosa la delegació empresarial ha explicat casos d'èxit, com el de la cooperativa de Terrassa Teixidors.

Aquesta cooperativa produeix peces tèxtils artesanals, transformant amb telers de fusta manuals primeres matèries com la llana, el cashmere, el lli i la seda, i a més Teixidors ofereix integració laboral i social de persones amb problemes d'aprenentatge.

També hi ha hagut reunions amb gestors socials d'Irlanda per intercanviar models de negoci que es puguin posar en marxa en els dos països.

Han format la delegació la directora de Competitivitat i Formació de la Cambra, Maria Segarra; la responsable de l'Oficina de Projectes Europeus de l'entitat, Berta Pérez; el diputat delegat de Comerç de la Diputació, Jordi Subirana, i el director de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Bailach.