Neix la Taula de Prevenció i Gestió de Residus de Terrassa

Hi participen entitats i col·lectius, representants dels partits i personal tècnic

La Torre
05 de desembre del 2013
Lla Taula de Prevenció i Gestió de Residus del Consell Municipal de Medi Ambient ja és una realitat. Es va constituir en una reunió que va servir per definir el seu pla de
treball. Aquest passa per revisar el Pla Local de Residus 2008-2012 i per redactar el nou Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus fins al 2020.

Des de la Taula també es farà seguiment dels costos i ingressos relacionats amb els
residus i de la taxa sobre la gestió de residus municipals, a banda de qualsevol altra actuació relacionada amb aquest àmbit. Aquest organisme neix com a marc de reflexió, debat i generació de projectes que permetin que Terrassa avanci en els objectius de reducció de residus generats i d’augment de la recollida selectiva i el reciclatges.

En la Taula hi participen diferents entitats i col·lectius, representants dels partits polítics amb representació al consistori i personal tècnic del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa i de l’empresa municipal Eco-Equip. També s’hi han incorporat entitats provinents de l’antiga Comissió de seguiment de la implantació del nou model de gestió de residus, que es va constituir l’any 2004.

La Taula de Prevenció i Gestió de Residus permetrà la incorporació de més entitats, col·lectius i ciutadans i ciutadanes interessats en temes relacionats amb la prevenció i la gestió de residus, el consum responsable i altres aspectes afins.

El Consell Municipal de Medi Ambient va aprovar, a principis de 2012, una nova proposta de dinamització i funcionament d’aquest organisme amb l’objectiu de generar una dinàmica de treball més efectiva i concreta amb la màxima participació, tant de les entitats que formen part del Plenari, com d’altres associacions i col·lectius, o de la ciutadania a nivell individual. En aquest sentit, es va aprovar la creació de quatre Taules de Sostenibilitat, en funció de la demanda i de les necessitats. Així, la Taula de Prevenció i Gestió de Residus, s’uneix a les altres tres ja existents: la Taula de l’Anella Verda, la Taula d’Energia Sostenible i la Taula d’Informació, Sensibilització i Educació Ambiental.