Un home de Terrassa simula que l'havien lligat i retingut

Va simular un robatori molt violent per justificar a la seva família que havia gastat 2.000 euros en una màquina escurabutxaques

per La Torre , 1 de desembre de 2013 a les 10:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un cotxe dels Mossos d`Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra adscrits a la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van denunciar el passat dia 27 de novembre a Terrassa (Vallès Occidental) un home de nacionalitat espanyola i 53 anys d’edat per simulació de delicte.

 
Els fets van tenir lloc el mateix 27 de novembre quan la filla del detingut es va presentar a la comissaria de Terrassa per denunciar que el seu pare havia patit un robatori violent. La dona va explicar que el seu pare no havia passat la nit anterior a casa i que no agafava el telèfon. Al matí, i espantada pel fet que el seu pare no arribava, la noia va baixar al pàrquing comunitari de la finca per veure si el pare es trobava dormint al cotxe, cosa que en alguna ocasió anterior havia fet.

 
En arribar al cotxe, la noia va veure que el seu pare es trobava estès als seients posteriors lligat de mans i peus amb cinta adhesiva de color marró. La noia també va advertir que la bitlletera del seu pare es trobava al terra a prop del vehicle. Després de deslligar-lo el pare li va explicar que dos homes li havien robat els diners que duia dins un sobre, l’havien lligat i després l’havien deixat dins del vehicle. Davant aquests fets, la filla va decidir presentar denuncia.
 
Posteriorment a aquesta denuncia, els agents van prendre declaració a l’altra filla del detingut, la qual va explicar que el dia anterior li havia donat al seu pare un sobre amb 2.000€ per tal que pagués unes obres que estaven a punt de començar en un establiment que recentment havia adquirit.
 
Davant les diverses contradiccions detectades en les declaracions i el diferents indicis que disposaven,  els investigadors van demanar a la víctima que expliqués realment com havia succeït el robatori. Va ser llavors quan el denunciat va confessar que havia mentit a la seva família per justificar que s’havia gastat tots els diners jugant a màquines escurabutxaques.
 
L’home va confessar que no volia tenir problemes amb la seva dona pel fet d’haver malgastat els diners i va simular el robatori violent per tal de tenir una justificació.
 
Des de la Direcció General de la Policia es vol recordar a tots els ciutadans que la simulació de delictes és un delicte contemplat en el Codi Penal i penat amb multes que poden anar dels sis als dotze mesos.

 

Participació