Ja és Nadal a Terrassa

Una postal a l'atri, el trenet, el pessebre i l'enllumenat vesteixen de festa la ciutat

J.M.O.
30 de novembre del 2013
L'Ajuntament il·luminat Foto: Joan Manel Oller

Postal, pessebre i llums, que se sumen a la posada en marxa el divendres del trenet. Terrassa ja s'ha vestit de festa i dóna la benvinguda a les festes de Nadal tot just quan comença el desembre.


Postal a l'atri de l'Ajuntament

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat dels membres de la corporació
municipal, ha assistit a la presentació de la postal de Nadal, creació de l’artista local Teresa Jordà, a l’atri de l’Ajuntament (Raval de Montserrat, 14-16). Té forma d’acordió i consta de set aquarel·les damunt de quatre plecs d'un full de paper a cada pàgina, solcats i enllaçats entre sí amb fils de seda. Cada pàgina expressa a través de colors diferents, passant dels blaus als vermells, un dels moments de la nit i del dia de Nadal.


El pessebre al Raval

Més tard s'ha fet la inauguració del pessebre institucional, instal·lat al Raval de Montserrat, elaborat per l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa. I s'ha procedit a l’encesa general de l’enllumenat de Nadal i de la façana de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb una cantada conjunta a càrrec de cantaires de diverses corals terrassenques.


Cantada de nadales

El servei de Comerç ha arribat a un acord amb els eixos i associacions de comerciants per a que cadascú esculli les que són del seu gust, en base al pressupost, de 64.000€, d’aportació íntegrament municipal. Tot i el cost inferior al de l’any passat, s’han pogut instal·lar 223 punts de llum (pràcticament la mateixa quantitat que el 2012) de baix consum, per aconseguir eficiència energètica, amb connexió a l'enllumenat públic. Els llums de Nadal romandran encesos fins el 6 de gener.

L’autor del pessebre és Antoni Sazatornil i hi han participat Dani Casanova, Ricard Huguet, Josep Serrano i Elvira Ibañez. El servei de Gestió de l’Espai Públic de l’ajuntament s’ha encarregat, també com altres anys, del transport,la infraestructura i l’enjardinament.

Enguany el pessebre té un estil clàssic, ja que es tracta d'una representació d'un temple grec, amb les figures al seu interior i voltants. Les figures, de 90cm, fetes de fang i vestides amb roba, estan fetes a mà per l'artista Elvira Ibañez.

A les sis hi ha hagut la cercavila nadalenca, a càrrec de la Banda de Terrassa, dirigida per Sergi Casademunt. Amb inici al Raval de Montserrat, ha passat per diversos carrers del centre de la ciutat i ha finalitzat al Centre de les Arts de Terrassa (passatge del Vapor Gran, 17), on s'ha fet una cantada conjunta a càrrec de cantaires de diverses corals terrassenques.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va participarar divendres en el viatge inaugural del Trenet del Centre, que estarà en funcionament fins al dia 20 de desembre, organitzat per
l’associació de comerç Terrassa Centre.