El Visquem Terrassa sobreviu

PP i CiU retiren les seves propostes davant l'esmena a la totalitat de l'equip de govern

Lluïsa Tarrida
28 de novembre del 2013
Les mocions presentades pel grups municipals del PPC i de CiU sobre la revista municipal Visquem Terrassa s'han retirat. Els dos partits han considerat que havien quedat neutralitzades per l'equip de govern. PP i CiU havien estat especialment durs amb el darrer número de la publicació.

Manel Pérez ha anunciat l'esmena del PSC i ICV a la totalitat. "La voluntat és anar a l'element essencial del tractament dels mitjans públics de comunicació. La revista està arrelada i és un bon canal d'informació que actua com a element de cohesió. Són un servei public i tenen un paper molt important. Visquem és un espai de presència i pluralitat política. Em preocupa que aquestes resolucions vulguin eliminar un servei public de comunicació". El regidor de l'equip de govern ha apostat per la creació d'un consell municipal de comunicació que "continuï garantint i vetllant per la neutralitat del Visquem".

Per Gabriel Turmo, del PP, "és insostenible i injustificable el cost econòmic, quasi 15 milions de les antigues pessetes l'any 2012. Proposem reduir un 70% la partida pressupostària i destinar-ho a les polítiques socials: menys periodicitat, format més senzill i menys extensió. Ha d'estar al servei dels ciutadans i no de l'Ajuntament. Ha d'informar des de la veracitat, neutralitat i transparència. En el darrer exemplar s'ha demostrat que s'utilitza amb finalitats partidistes, especialment en l'article de les ordenances fiscals".

El PP demana un sistema de "verificació i control tècnic i no polític per garantir-ne la transparència del contingut" i si la reducció en el pressupost no és acceptada, doncs "optem perquè se suprimeixi".

Per Josep Rull, cap de CiU, "Visquem havia estat una publicació i un mecanisme d'informació. Ara mateix és un butlletí de propaganda política de l'equip de govern, però essencialment del PSC i de l'alcalde. Hi ha una absència clamorosa de la pluralitat política. És una publicació que val molts diners."