El Correllengua de Terrassa puja a La Mola

La plaça Vella acollirà la festa i la lectura del manifest

La Torre
28 de novembre del 2013
El Correllengua de Terrassa arriba aquest dissabte 30 de novembre. Al matí es fa una pujada a la Mola, des d'on baixarà la Flama de la Llengua, que arribarà a la plaça Vella a dos quarts de set. El punt de trobada per anar al cim més alt del Parc Natural són els dipòsits de Matadepera, a ls 12 del migdia. A la tarda hi haurà a la plaça Vella actuacions de grups de cultura popular, recitals de poesia i música en viu i lectura del manifest.

El Correllengua és un acte que treballa per a difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, participativa i transversal. És una jornada que fa dos anys que no se celebra. Els organitzafors creuen que és important recuperar-lo i pensen que és una eina primordial per seguir treballant des de l’àmbit associatiu per construir i teixir vincles arreu dels Països Catalans.

El Correllengua d’aquest any a Terrassa, el 30 de novembre, es proposa que giri entorn les figures dels poetes Vicent Andrés Estallés i Miquel Martí Pol. Paral·lelament, es vol prendre també la reivindicació de la unitat de la llengua com a eix d’aquest Correllengua, en motiu de les diverses agressions que ha patit el català als diversos territoris en els darrers mesos.