Rull admet la preocupació de CiU per les enquestes

Després d'agrair el suport d'ERC, critica que altres formacions vulguin "allunyar-se" de la responsabilitat de governar

La Torre
25 de novembre del 2013
El secretari d'Organització de CDC, el terrassenc Josep Rull, ha admès aquest dilluns que els preocupen les enquestes però ha reivindicat la "solidesa" de la gestió del seu líder i president de la Generalitat, Artur Mas, des que va començar a governar, el 2010.

En roda de premsa després del Secretariat Permanent del partit en el primer aniversari de la victòria electoral, Rull ha reaccionat així després que el Baròmetre de tardor del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat conclogués que ERC guanyaria ara les eleccions al Parlament superant CiU en dos punts.

"Les enquestes ens inquieten i preocupen, però no són excepcionals respecte al que passa en altres governs d'Europa", ha recalcat Rull, després d'afegir que Mas està assumint la responsabilitat de governar per combatre la crisi, garantir l'Estat del Benestar i tirar endavant el procés del 'dret a decidir'.

Després d'agrair el suport d'ERC aquesta legislatura, malgrat no estar al Govern, Rull ha aprofitat per criticar que altres formacions vulguin "allunyar-se" de la responsabilitat de governar tenint en compte el desgast que comporta.

Segons ell, el full de ruta del president des del 2010 deixa clar que "sense progrés nacional no hi ha progrés social", pel que ha urgit a disposar dels instruments d'un Estat propi per combatre millor la crisi i consolidar l'Estat del Benestar.

"Tenim una preocupació pel dia a dia, però estem esprement fins a les últimes conseqüències els instruments limitadíssims de l'autonomia política", ha explicat el convergent.

També ha reivindicat l'esforç de Mas per ordenar unes finances catalanes "devastades" i per fer front a l'ofec econòmic que, segons la seva opinió, pateix Catalunya per part de l'Estat.