681 municipis independentistes

Tots els municipis de la comarca de Terrassa s'han adherit a l'AMI, llevat de la capital

Gemma Aguilera
25 de novembre del 2013
El 72% dels municipis de Catalunya s'han declarat independentistes. Als 681 ajuntaments que han aprovat mocions a favor de la independència s'hi han de sumar 36 diputacions, consells comarcals i altres ens municipalistes, que a dia d'avui, representen el 45,7% dels catalans, segons dades facilitades per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). 

Hi ha cinc comarques on el 100% dels ajuntaments s'han adherit a l'AMI: Osona, el Ripollès, el Gironès, el Pla de l'Estany i Les Garrigues, i només una comarca, el Barcelonès, no té representació en aquesta entitat.  A la demarcació de Terrassa, Ullastrell, Viladecavalls, Rellinars, Vacarisses i Matadepera ja s'hi han sumat. L'únic municipi que no ho ha fet és la capital.

En 33 comarques, el 50% o més dels consistoris han aprovat mocions a favor de la independència, i en 7 comarques, excloent-hi el 0% del Barcelonès, aquest percentatge és inferior: Barcelonès; Baix Llobregat; Terra Alta; Garraf; Pallars Sobirà; Baix Penedès; Alta Ribagorça i Val d'Aran.