Els alumnes de l'Institut Terrassa presenten 'X per un forat'

L'exposició és fruit de la creació d'un espai d'experimentació basat en la càmera fosca

La Torre
23 de novembre del 2013
La Sala d’exposicions del BaumannLab (av. de Jacquard, 1) acull l’exposició "X un forat", realitzada per l’Aula Oberta de l’Institut Terrassa. Es tracta del projecte guanyador de la beca de projectes artístics en contextos educatius de la segona convocatòria de l’any 2012. L’exposició es podrà veure fins al 2 de febrer de 2014. 
 
El projecte ha consistit en la creació d'un espai d'experimentació basat en l’efecte de la càmera fosca, dinamitzat pels i les alumnes, i per altres persones que han volgut participar en el projecte, per tal de crear una obra col·lectiva d'imatges de la ciutat. 
 
Així, s’ha instal·lat un laboratori fotogràfic en un dels tallers del BaumannLab, on un cop per setmana l’alumnat hi ha treballat guiat pel fotògraf i artista Aldo Cardoso per fer realitat la proposta del taller “Autoretrat amb càmera estenopeica”. 
 
En el marc del projecte, també s’han organitzat trobades i tallers de fotografia estenopeica (càmera fotogràfica sense lent) amb altres col·lectius de la ciutat dinamitzats pel propi alumnat i altres participants amb l’objectiu d’oferir un espai de creació artística obert a tothom que hi volgués participar: el Laboratori de la Casa Baumann. L’objectiu del laboratori ha estat el de poder-lo socialitzar i compartir amb el teixit educatiu i artístic de la ciutat. D’aquesta manera, s’han portat a terme diverses activitats d’intercanvi i participació en les activitats artístiques de la ciutat.  
 
Així, el passat mes d’abril, alumnes de l’Aula Oberta de l’Institut Terrassa van fer un intercanvi amb estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Imatge de l’Institut Santa Eulàlia, que treballa amb fotografia digital. En aquest intercanvi es van construir càmeres estenopeiques, per treballar la part més analògica de la fotografia. L’alumnat també va aprendre a utilitzar-les i a fer retocs d’imatge mitjançant programes d’edició digital.