Les farmàcies aposten pel control telemàtic de la pressió

per Europa Press, 21 de novembre de 2013 a les 17:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Europa Press

El Vallès Occidental suma ja 71 farmàcies i 21 equips d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) coordinats per controlar la tensió arterial de la població, les proves de la qual als usuaris remeten telemàticament als ambulatoris perquè quedin incorporats a la seva història clínica, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l'ICS.
 
48 farmàcies de Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Montcada i Reixac s'han sumat al projecte, que l'ICS ha decidit estendre a aquestes poblacions després del bon resultat obtingut des de la seva implantació a la comarca en 2012 amb la participació de 23 farmàcies de Cerdanyola del Vallès i Ripollet.  D'aquesta manera, la iniciativa dóna cobertura a més de 430.000 persones, a les quals permet evitar desplaçaments innecessaris als centres de salut, ja que les farmàcies adherides envien de manera segura i confidencial -mitjançant la targeta sanitària individual- els resultats dels controls de la tensió arterial.
 
Per poder coordinar-se, els professionals de les 71 farmàcies -que han adquirit aparells homologats- i dels 21 equips d'atenció primària han participat en una formació conjunta per aplicar un protocol comú de seguiment de la tensió arterial i han establert un registre únic.  En general, es recomana a les persones sanes que es prenguin la tensió amb una periodicitat mínima de dos anys, ja que a Catalunya, una de cada cinc persones adultes és *hipertensa, la qual cosa fa que aquesta malaltia tingui un gran impacte en la salut cardiovascular, sent el factor de risc més important però també fàcil de detectar i de tractament eficaç i senzill.

 

Participació