Els àrbitres deixen el CNT sense victòria contra l’EW Zaragoza

Els col·legiats van concedir un gol a les visitants que no va entrar i no van xiular un clar penal a favor del CNT

La Torre
18 de novembre del 2013
El CN Terrassa va empatar a dotze contra l’EW Zaragoza en partit corresponent a la quarta jornada de la Lliga Nacional Divisió d’Honor femenina de waterpolo. Els àrbitres Sergio Jiménez i Yolanda Ruiz van esdevenir els protagonistes d’un matx molt equilibrat i emocionant, amb dues greus errades que van impedir la victòria egarenca. Aquest resultat manté el conjunt de Xavi Pérez en el vuitè lloc amb cinc punts.

Les visitants van portar la iniciativa en el marcador durant bona part de l’encontre. La campiona del món Andrea Blas va anotar el 0 a 1 amb una acció molt poderosa des de la boia. Gemma Gutés, que encapçala la taula de golejadores, va signar la rèplica mitjan primer període en culminar una situació en jugadora de més. Tot seguit, l’EW Zaragoza va obrir una primera escletxa amb dues dianes consecutives obra d’Ara i Barrios (1-3). A un minut del final del període, Raquel Roldán, des de la boia, va reduir distàncies.

L’equilibri va continuar en el segon període, si bé el Natació va seguir a remolc en l’electrònic. Casasayas va empatar en una situació de superioritat numèrica. Les aragoneses van tornar a escapar-se per mitjà d’un parcial de 0 a 2, obra de Tazueco i Blas, de penal. La boia internacional, molt ben controlada per les egarenques durant tot el partit, va acumular la segona exclusió en aquest període i va haver de ser dosificada la resta d’encontre. El Natació va respondre en la jugada següent de la mà de Raquel Roldán des de la boia (4-5). L’equip de Francisco Javier Orizo va conservar l’avantatge fins al descans després de la diana de Barrios i del tiràs exterior de María Cifuentes (5-6).

A la represa, el Natació va posar-se per davant per primera vegada. Raquel Roldán, en jugadora de més, va empatar des dels dos metres. Anna Roldán i Gutés van contrarestar les dianes d’una inspirada Tazueco (8-8). A un minut i mig del final del tercer quart, les de Xavi Pérez van situar-se per primer cop amb avantatge gràcies a un esplèndid llançament llunyà de Gutés. Genzor, en superioritat numèrica, va marcar el 9 a 9 amb què es va arribar als darrers vuit minuts.

L’últim quart va ser extraordinàriament intens, a causa, en bona part, de l’actuació dels àrbitres. Jiménez i Ruiz van indignar la banqueta i el públic local amb dues decisions que van impedir la victòria egarenca. Mitjan període, Gutés, en jugadora de més, va anotar el 10 a 9. L’EW Zaragoza va capgirar el marcador per mitjà de l’encert d’Ara i d’una vaselina de Tazueco que els àrbitres van decretar com a gol tot i que va semblar que no entrava completament. El Natació, tot coratge, va replicar amb un parcial de 2 a 0, amb Raquel Roldán i Gemma Gutés com a protagonistes (12-11). Quan la victòria semblava molt a prop, Ara va empatar per part visitant a deu segons del final. Xavi Pérez va demanar temps mort per preparar una darrera acció, que va sortir a la perfecció. Alba Sánchez va rebre a la posició de boia i va ser objecte d’un penal molt clar que, davant la incredulitat del públic, els àrbitres van ignorar.

Fitxa tècnica
CN Terrassa, 12 – EW Zaragoza, 12

CN Terrassa: Copado, A. Roldán (1), Gutés (5), Cuesta, Cifuentes (1), Rubio, Pirat, Palomares, Casasayas (1), Leitón, Sánchez, R. Roldán (4), Almirall.
Entrenador: Xavi Pérez.

EW Zaragoza: A. Corao, Bueno, Juan, Ara (3), Palomar, R. Corao, Blas (2), Esteban, Genzor (1), Barrios (2), Gómez, Tazueco (4), Iranzo.
Entrenador: Francisco Javier Orizo.

Àrbitres: Jiménez i Ruiz.

Parcials: 2-3, 3-3, 4-3 i 3-3.
Resultat acumulat: 2-3, 5-6, 9-9, 12-12.
Evolució del marcador: (0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3), (3-3, 3-4, 3-5, 4-5, 4-6, 5-6), (6-6, 6-7, 7-7, 7-8, 8-8, 9-8, 9-9), (10-9, 10-10, 10-11, 11-11, 12-11, 12-12).

Visita al WP 98 02 navarrès
El CN Terrassa visitarà el WP 98 02 navarrès en partit corresponent a la cinquena jornada de la Lliga Nacional Divisió d’Honor femenina. El matx es jugarà el proper dissabte 23 de novembre a les 17.00 hores.