C's exigeix a l'Estat retirar les estelades de les rotondes

Albert Rivera considera "intolerable per la convivència" hissar l'ensenya independentista com es fa a Viladecavalls

N.D./L.T./elRipollès.Info
18 de novembre del 2013
Ciutadans continua la seva ofensiva contra tot allò relacionat amb el procés sobiranista. Ara és el torn d'intentar que les estelades, que darrerament han proliferat a les rotondes d'entrades dels municipis -com a la de Viladecavalls-, desapareguin del paisatge.

Albert Rivera, president de C's, exigeix al govern espanyol que faci un pas endavant per eliminar aquestes estelades instal·lades en espais públics. En declaracions a l'agència Europa Press difoses aquest dissabte, el cap de files del partit espanyolista ha assegurat que si hores d'ara hi ha un buit legal que les permeti hissar l'executiu de Rajoy gaudeix del suport d'una majoria absoluta per fer els canvis legals necessaris.

Així, Rivera exigeix a la delegació del govern espanyol a Catalunya actuar amb totes les conseqüències i arriar les estelades. "Si no és així, demà pot governar un partit comunista i col·locar la seva bandera, el PP amb majoria absoluta en un ajuntament posar la seva gavina, o C's col·locar el seu símbol", ha advertit. Segons la seva opinió, CiU i ERC han acabat vinculant l'estelada amb una bandera institucional "quan no és ni tan sols un símbol oficial de Catalunya perquè és una bandera independentista, i això és intolerable des del punt de vista de la convivència". Rivera deixa en mans de l'executiu espanyol la responsabilitat de vetllar pel compliment de la llei i, des de C's, plantejaran si jurídicament es pot actuar o no.