L'obra social de la Caixa destina 16.980 euros a la Fundació Goel

El projecte està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies

La Torre
18 de novembre del 2013
El Director de l’oficina 87 de ”la Caixa”, Rafael Ramos, juntament amb Andreu Dionis, President de la Fundació Goel han signat el conveni de col·laboració referent al projecte presentat en la convocatòria de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència de l´Obra Social “la Caixa”.

El projecte de Terrassa està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. Es combinen activitats de lleure i de respir per als cuidadors familiars, a més del seguiment individual i activitats de sensibilització i difusió. Els objectius són oferir un espai de lleure adequat per a persones amb discapacitat intel·lectual adultes, promoure la seva integració social i donar suport a les seves famílies. L'import de l’ajuda concedidan és de 16.980 euros.

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de més de 600.000 euros a 30 projectes socials impulsats per entitats de Catalunya dirigits a fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de persones que pateixen discapacitat, les afectades per alguna malaltia o en situació de dependència, amb especial atenció a la gent gran.

En el conjunt de tot l’Estat espanyol, l’ajuda destinada a la primera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2013 que correspon a la Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència assoleix gairebé els 4 milions d’euros i més de 46.000 persones en seran les beneficiàries. El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que convoca anualment l’Obra Social ”la Caixa” enguany preveu destinar més de 16 milions d’euros a les cinc convocatòries en què es diversifica. L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social i hi poden accedir totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d’aquests col·lectius en risc d’exclusió.

Criteris de sel.lecció
La selecció dels projectes s’ha fet a partir de criteris d’avaluació que han tingut molt en compte aspectes com la cerca de l’eficiència social a través de l’aprofitament de recursos comunitaris i la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l’administració pública; la complementarietat i les sinergies entre entitats socials; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d’objectius, activitats i definició de resultats esperats de la intervenció social.

Dels 1.385 projectes presentats se n’han seleccionat 203 amb una aportació total de 3.949.710 euros. Els projectes seleccionats es distribueixen per col·lectius amb discapacitat (73), persones amb malalties (67), col·lectius en situació de dependència (44) i persones amb problemes de salut mental (19).

El Programa d’Ajuts a Iniciatives Socials de l’Obra Social ”la Caixa” es diversifica aquest any en cinc convocatòries: Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència, que té per objectiu el foment de l’autonomia personal i la qualitat de vida de persones amb discapacitat o que pateixen un deteriorament de les seves capacitats; Habitatges Temporals d’Inclusió Social, una convocatòria nova que pretén respondre a les necessitats socials actuals i facilitar una intervenció integral per a la plena autonomia personal dels beneficiaris; Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, per promoure el desenvolupament integral de les persones que es troben en situació de pobresa i vulnerabilitat; Inserció Sociolaboral, una de les convocatòries amb més incidència degut a la conjuntura social del moment i que té com a finalitat la millora de les oportunitats de feina de persones en risc o situació d’exclusió social; i Projectes d’Acció Social i Interculturalitat, que fusiona dues convocatòries fins ara separades i que té per objectiu el foment de la igualtat d’oportunitats i l’educació en els valors.

L’ànima de la Caixa
la Caixa aposta un any més per renovar el seu compromís social oferint suport a milers de projectes solidaris que pretenen donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a aquestes necessitats socials en l’actual context aglutina la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats, l’envelliment actiu i saludable de les persones grans i l’atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les quatre línies de treball prioritàries.

A més d’aquestes, ”la Caixa” impulsa altres iniciatives dirigides a cobrir diferents carències i problemàtiques socials, com ara la prevenció del consum de drogues, l’accés a l’habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com un valor social positiu, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, a més del suport a l’educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, completen els objectius essencials de l’Obra Social ”la Caixa”.