A vuit mil metres d'alçada

L'alpinista Carlos Soria serà aquest dijous al Centre Cultural per explicar la seva experiència de pujar als 14 cims més alts del món

La Torre
13 de novembre del 2013
Soria acaba de tornar de l'Himalaia, el seu onzè cim Foto: BBVA

Aquest dijous, a les set del vespre, al Centre Cultural tindrà lloc una conferència de l’alpinista Carlos Soria, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa i la col·laboració del Centre Cultural Terrassa i el BBVA. Soria, amb 65 anys, després de tancar per jubilació el seu taller de tapisseria on sempre havia treballat, es va proposar ascendir els 14 cims de més de vuit mil metres que hi ha a la terra. En aquell moment n’havia pujat quatre. Ara, amb 74 anys, en porta onze i acaba de tornar de l’Himàlaia on ha intentat el Shisha Pangma, al qual ha hagut de renunciar per les males condicions que s’hi ha trobat. Soria compta amb el recolzament de BBVA per aconseguir el repte de coronar els 14 cims més alts de la Terra.
 
Però aquesta història no comença aquí. Soria va començar a sortir a la muntanya de ben jove i ha estat fent activitat continuadament des d’aleshores, ja sigui alpinisme, escalada en roca i gel, esquí nòrdic o bicicleta. Ha culminat moltes ascensions i escalades de qualitat i ja fa molt temps que és un alpinista coherent i amb solvència; potser audaç però alhora prudent, reflexiu i rigorós, i amb un estat físic envejable.
 
Els terrassencs tindrem la possibilitat de compartir amb ell totes aquestes experiències i, el que és millor, descobrirem que darrera el personatge hi ha una persona senzilla i propera. L’entrada a l’acte és gratuïta, però caldrà recollir anticipadament les corresponents invitacions a la taquilla del Centre Cultural Terrassa o a la secretaria del Centre Excursionista de Terrassa.