LEITAT va presentar un estudi a París

L'Institut Tecnològic va mostrar un treball sobre cel·les solars i les seves aplicacions en entorns d'interior

La Torre
16 de novembre del 2013
L'estudi del Leitat de Terrassa "L'estabilitat de les cèl·lules solars sensibilitzades per colorant per a interior: Una comparació amb silici amorf per a baixa irradiació", va ser presentat durant la sessió de PV de base orgànica i DSSC (Dye Sensitized Solar Cells), per Mònica Della Pirriera i Pau Bosch - Jiménez, investigadors del grup d'Energies Renovables del Departament d'I +D de LEITAT. L'elecció d'aquest treball per a la seva presentació oral a la conferència europea d’energia solar i fotovoltaica de París va ser fallada pel Comitè Científic Internacional, format per més de 200 experts de la indústria líder en la investigació i de la comunitat mundial d'energia fotovoltaica, encarregats de revisar i qualificar tot els treballs presentats.

Amb aquest estudi, el LEITAT va presentar un disseny d'un assaig d'envelliment "interior" amb la finalitat de demostrar la viabilitat comercial del DSSC sobre els mòduls de silici amorf en condicions rellevants . La tecnologia DSSC encara no està al mercat, sent la de silici amorf la que ocupa més del 80% del mateix. Els objectius del treball van ser, en primer lloc, demostrar la necessitat de les proves estàndard de baixa radiació per avaluar les cèl·lules solars en condicions de llum d'interior. Actualment hi ha assajos per homologar cèl·lules i mòduls solars en condicions externes, sota la llum directa del sol. En segon lloc, per demostrar la viabilitat comercial de la tecnologia fotovoltaica DSSC, en comparació específica amb les cèl·lules solars de base de silici, per a aquestes aplicacions de baixa radiació.

L’European Photovoltaic (PV) Solar Energy Conference (EU PVSEC) és una de les conferències internacionals de més alt nivell per a la recerca, tecnologia , aplicacions i exhibicions industrials del món de la fotovoltaica internacional. En una setmana de conferències s'aglutina la comunitat mundial d'energia fotovoltaica per fer contactes, presentar i discutir els últims avenços i innovacions en energia fotovoltaica.