L’exporter Mora assistirà al 58è aniversari de la Penya 1900

El blaugrana va participar en l'històric 0-5 al Madrid

La Torre
L’exporter del FC Barcelona Pere Valentí Mora assistirà aquest diumenge, 10 de novembre, al dinar de celebració del 58è aniversari de la Penya Barcelonista 1900 de Terrassa. L’acte començarà a un quart de tres de la tarda al Restaurant Imperial.

Nascut el 1947 a Vilaplana, al Baix Camp, Mora va formar part del primer equip del Barça durant la dècada dels 70. No va aconseguir consolidar-se com a titular, eclipsat per dos grans porters, Reina i Sadurní, però sempre serà recordat per defensar la porteria blaugrana el dia de l’històric 0-5 al Santiago Bernabéu. Amb Sadurní lesionat, Mora va participar en la “maneta” de l’equip liderat per Johan Cruyff al Reial Madrid el 17 de febrer del 1974, aviat farà 40 anys. Un cop retirat, va entrenar, entre altres equips, el CE Sabadell.

La representació del Barça la completarà Amador Bernabéu, actual delegat de Relacions amb la UEFA del club blaugrana.  Directiu durant els mandats dels presidents Núñez i Gaspart, Bernabéu és l’avi del jugador del primer equip Gerard Piqué.

L’acte el presidirà l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que assistirà per primer cop a aquest dinar, ja que va accedir al càrrec el desembre de l’any passat. També hi seran presents la presidenta de la Penya 1900, Mari Carme Florensa, el vicepresident, Miquel Caparrós, i la resta de la junta.

El dinar de germanor, que es fa cada any per aquestes dates, reunirà unes 150 persones, entre socis de l’entitat terrassenca i delegacions d’una quinzena de penyes barcelonistes d’altres poblacions catalanes. La Penya 1900, fundada el 1955, compta actualment amb mig miler de socis.