El PSC inicia la campanya «Rajoy menteix i retalla»

Josefina Soles diu que "la retallada de les pensions és un nou cop de destral de PP"

La Torre
07 de novembre del 2013
La coordinadora de la Sectorial de Gent Gran del PSC de Terrassa ha presentat la campanya “Rajoy menteix i retalla”, que el PSC ha posat en marxa i que es concretarà en diferents accions a la nostra ciutat. L’Agrupació local ja ha engegat aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar a conèixer el què significarà la reforma de les pensions per a la ciutadania. Segons ha manifestat Josefina Soler, coordinadora de Gent Gran. “la retallada de les pensions és un nou cop de destral del govern del PP a l’estat del benestar” i ha afegit que “el president Rajoy va mentir quan va assegurar que no tocaria les pensions; ja ho ha fet i de forma unilateral, sense tenir en compte el Pacte de Toledo que comptava amb el consens de totes les forces polítiques i dels agents socials”.

Soler ha lamentat que el govern pretengui estalviar 33 mil milions d’euros “a partir d’aquest espoli als pensionistes, ja que un cop més veiem com és la ciutadania qui paga els efectes de la crisi”. En aquest sentit, Josefina Soler ha assegurat que el PSC té algunes propostes alternatives com recuperar un impost com el de successions, lluitar més fermament contra el frau fiscal o impulsar polítiques enfocades a la creació d’ocupació.

Per la seva banda el membre de la Sectorial de Gent Gran del PSC de Terrassa, Josep Guinot, ha recordat que actualment “moltes famílies es sostenen només amb la pensió de l’avi o l’àvia. Els pensionistes hem estat solidaris i ara el govern ens ho paga d’aquesta manera”. En aquest sentit, Guinot ha afirmat: “el govern menteix quan diu que el sistema de pensions és insostenible, hi ha un fons de reserva existent” i ha afegitn que “aquesta és una qüestió que no afecta sols al jubilats, sinó a tota la ciutadania que tard o d’hora
es veurà afectada pel canvi de model que està promovent el govern del PP i que vol carregar-se allò públic en favor de la privatització”.

La campanya “Rajoy menteix i retalla” es concretarà en diverses accions que es duran a terme a la nostra ciutat, com una conferència que protagonitzarà la diputada del PSC, Isabel López Chamosa, el proper mes de desembre. A més, Josefina Soler ha avançat que el PSC de Terrassa portarà al proper ple municipal el tema de les pensions.