Terrassa acull part de la Mostra de Cinema Independent Cubà

La Torre
06 de novembre del 2013
Fulanito de Tal es podrà veure aquest dijous

Durant aquest mes, s’està portant a terme la Mostra de Cinema Independent Cubà
de Barcelona , que se celebra del 30 d’octubre al 20 de novembre amb l’objectiu de
difondre el cinema realitzat a l’illa de Cuba al marge dels circuits comercials. La mostra inclou pel·lícules, curtmetratges i documentals diversos fets amb poc pressupost i amb temàtiques que ens acosten a la societat cubana actual. Els escenaris on es projectaran les pel·lícules són l’Ateneu Barcelonès, l’Antic Teatre, la Filmoteca de Catalunya i la Casa Amèrica a Barcelona, mentre que a Terrassa es faran projeccions del 6 a l’11 de novembre a la Biblioteca del Districte 5.
 
Programació a Terrassa
Dimecres, a les sis de la tarda, es projectarà la "Trilogia Arturo Infante", que consta de tres curtmetratges: "Utopia", "Comité 666" i "Flash Forward". Arturo Infante és director i guionista i, malgrat la seva joventut, se’l considera un dels cineastes més importants de la jove generació de cinema cubà. Ha estat guardonat amb diferents premis, com a guionista, com a realitzador i com a director.
 
El dijous 7 de novembre, també a les sis de la tarda, es projectaran dos films en clau de ficció: "Fulanito de tal", de Marzel, i "Loca", de Claudia Rojas. El divendres 8, a la mateixa hora, arriben tres documentals: “La niña mala”, de Jorge de León, "Usufructo", d’Eliecer Giménez Almeida, i "...Y todavía el sueño", d’Humberto Padrón. Els dos primers narren diferents aspectes de la vida rural a Cuba, mentre que el darrer aborda els esdeveniments més importants succeïts en els primers 40 anys de la Revolució Cubana.
 
El dissabte 9, a les 12 h, es projectaran dos curtmetratges de ficció "Habana verte a
33 kbseg", de Juan Carlos Sánchez Lezcano i Javier Labrador, i "Bajo Habana", de
Terence Piard. A la projecció està prevista l’assistència del director Juan Carlos
Sánchez Lezcano. La Mostra es clourà a Terrassa el dilluns dia 11, a les 18 h, amb dues obres: "Orages d’été" i "Tierra Roja", de Heidi Hassan, directora de fotografia, realitzadora i fotògrafa. Es tracta d’un documental i un curt de ficció, respectivament. Cal destacar que "Tierra Roja" va guanyar el premi a la millor pel·lícula l’any 2009, en el Festival Internacional de Cinema Cubà (FICCU) celebrat a Munic.
 
Amb aquesta col·laboració, la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa – BCT Xarxa, posa de relleu la creativitat artística de joves talents cubans immersos en projectes crítics, de temàtica contemporània i on destaca l’ús de les noves tecnologies. Totes les sessions seran comentades per Judith Ruiz Castillo. 
.