Quatre terrassencs opten a Millor Esportista Català

Terrassa despunta en futbol, amb un candidat masculí i dos femenins, i una nedadora

J.M.O.
04 de novembre del 2013
El Barça femení de futbol ha fet que dues terrassenques optin a Millor Esportista Foto: FC Barcelona

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya(UFEC) i el Diari Sporttreballen en la 17a edició de la Festa de l’Esport Català, on es lliuraran, entre d’altres premis, el guardó a Millor Esportista Català 2013 en categoria masculina i femenina. Fins a quatre terrassencs estan a les llistes.

Xavi Hernández (futbol): Amb la Lliga i la Supercopa d’Espanya aconseguida aquest 2013 amb el FC Barcelona es converteix amb el futbolista de l’Estat amb més títols de la història.

Marta Corredera (futbol): Campiona de Lliga i de la Copa de la Reina amb el FC Barcelona. Autora del primer gol del FC Barcelona a la Champions femenina.

Vicky Losada (futbol): La capitana del FC Barcelona, equip amb el qual ha guanyat aquest any la Lliga i la Copa de la Reina.

Sarai Gascón (natació adaptada): Als passats Mundials es va penjar tres medalles: l’or als 50 m lliure, l’argent als 100 m papallona i el bronze als 100 m lliures. També va aconseguir l’or als 100 m lliure als Jocs del Mediterrani de Mersin.

 

Quins seran els guanyadors d’aquest premi? Es pot participar al concurs de Facebooki entrar en el sorteig de 5 lots de la Festa de l’Esport Català (samarreta, pantalons i mitgetes de la Selecció Catalana i motxilla de la UFEC).

Es pot votra entre els següents candidats, els dos esportistes (masculí i femení) que es cregui que s’enduran el premi. Tots els encertants entraran en el sorteig.
 

Millor Esportista masculí:

- Josep Miquel Bas (salvament i socorrisme):  Subcampió d’Espanya de platja en les proves individuals de córrer i nedar i en la d’ocean man.

- Fernando Belasteguin (pàdel):  Fa dotze anys que és el número 1 del món, des del 2002 al 2013.

- Toni Bou (motociclisme):  Amb els títols mundials de trial   indoor  i a l’aire lliure assolits el 2013, ha passat a ser el pilot amb més campionats del món de la història en aquesta especialitat: 14

- Saúl Craviotto (piragüisme):  Bronze al campionat del món de K1-200m. Medallar d’or en K2 i de bronze en K-1 200m als Jocs del Mediterrani 2013 a Mersin.

- Pol Espargaró (motociclisme):  Campió del mundial de motociclisme de Moto2.

- Joaquim Esteba (vela):  Campió d’Europa de patí per tercera vegada.

- Marc Gasol (bàsquet):  Elegit millor defensor de la NBA la temporada 2012-13, medalla de bronze al Campionat d’Europa amb la Selecció Espanyola i elegit membre del cinc ideal de la competició.

- Javier Gómez (gimnàstica artística):  Campió individual i per equips als Jocs del Mediterrani Mersin 2013.

- Xavi Hernández (futbol):  Amb la Lliga i la Supercopa d’Espanya aconseguida aquest 2013 amb el FC Barcelona es converteix amb el futbolista de l’Estat amb més títols de la història.

- Kilian Jornet (Esports de muntanya):  Campió del món de cronoescalada el 2013 i campió de la copa del món de curses per muntanya 2013. Jornet ha acomplert amb èxit el segon i el tercer dels projectes emmarcats en Summits of my life.

- Pablo Larrazabal (golf):  Actualment es troba en la posició 36 en la Race to Dubai i en la 108 en el rànquing Mundial.

- Xavi López (patinatge artístic):  Subcampió europeu absolut de patinatge artístic confirmant la seva progressió després de ser subcampió europeu júnior i campió juvenil.

- Miguel Luque (natació adaptada): Medalla de plata en els 50 m braça de la categoria SB3 en el Campionat del Món de Natació celebrat a Montreal.

- Marc Márquez (mototciclisme):  En el seu primer any a MotoGP, porta sis victòries i aspira a aconseguir el títol a falta d’una cursa per a la finalització del Mundial.

- Jaume Puntí (hípica):  Campió d’Europa de RAID.

- Daniel Quesada (taekwondo):  Or en els passats Jocs del Mediterrani de Turquia en la categoria de pes ploma. Aquest any també s’ha proclamat subcampió d’Espanya en aquesta categoria.

- Joaquim ‘Purito’ Rodríguez (ciclisme): Per tercer any i segon consecutiu, ha aconseguit situar-se en el primer lloc del rànquing mundial de la Unió Ciclista Internacional. El 2013 s’ha proclamat subcampió del món en ruta, essent la millor classificació aconseguida mai er part d’un català. Així mateix, va ser tercer al Tour de França, un resultat que el va convertir en el primer català en pujar al podi de la prova francesa. També és el primer ciclista català en fer podi a les tres Grans Voltes per etapes.

- Emiliano Skufca (pilota): Aquest 2013, Skufca ha revalidat tots els títols aconseguits l’any passat: el Campionat d’Espanya de clubs i el de federacions, la Copa del Rei i el Campionat d’Europa en pala curta.

- Victor Tomás (handbol):  Campió de lliga i  i subcampió d’Europa de clubs. Capità del FC Barcelona i de la selecció espanyola, que es va proclamar campiona del món d’handbol a Barcelona.

- Jordi Torras (futbol sala): Capità del FC Barcelona de futbol sala, va guanyar la Copa del Rei i, el passat setembre, l’únic títol que li faltava a la secció del FC Barcelona: la Supercopa d’Espanya.

- Pau Vela / Alex Sigurbjornsson (rem):  Campions d’Espanya, tercers a la Copa del Món a Luzerna i quarts al Campionat del Món de Chungju.

Millor Esportista femenina:

- Mireia Belmonte (natació):  Medalla d’argent als 200 m papallona i als 400 estils i medalla de bronze als 200 m estils en els passats Mundials de Barcelona. Rècords mundials en 400 i 800 m en piscina curta.

- Ona Carbonell (natació sincronitzada):  Al Mundial de natació de Barcelona va aconseguir medalla en totes les proves que va disputar, un total de set: bronze en els solos i duets tècnics i lliures i argent en equip i lliure i en el combo.

- Marta Corredera (futbol):  Campiona de Lliga i de la Copa de la Reina amb el FC Barcelona. Autora del primer gol del FC Barcelona a la Champions femenina.

- Sílvia Domínguez (bàsquet):  Campiona de la Lliga i la Copa Russa i de l’Eurolliga d’Europa de clubs amb el seu equip, el Ekaterinburg (Rússia), i Campiona d’Europa amb la Selecció Espanyola.

- Laura Ester (waterpolo):  Campiona del Món amb la Selecció Espanyola i escollida millor portera del Mundial. Opta al premi a millor jugadora de la FINA 2013. Amb el CN Sabadell ha estat campiona de Lliga, de la Copa de la Reina, de la Copa d’Europa, de la Copa Catalunya i de la Supercopa d’Espanya.

- Estela Garcia (atletisme):  Campiona d’Espanya indoor als 60 m i als 200 m, i medalla d’argent als 100 m als Jocs del Mediterrani de Mersin. Destacada actuació a la Copa d’Europa de Nacions.

- Sarai Gascón (natació adaptada):  Als passats Mundials es va penjar tres medalles: l’or als 50 m lliure, l’argent als 100 m papallona i el bronze als 100 m lliures. També va aconseguir l’or als 100 m lliure als Jocs del Mediterrani de Mersin.

- Paula Igual (vela):  Campiona del Món BIC Open.

- Vicky Losada (futbol):  La capitana del FC Barcelona, equip amb el qual ha guanyat aquest any la Lliga i la Copa de la Reina.

- Jennifer Pareja (waterpolo):  Capitana de la Selecció Espanyola que va aconseguir l’or en el Campionat del Món de Barcelona. Va ser escollida millor jguadora del Mundial i opta al premi de millor jugadora de la FINA 2013. Amb el CN Sabadell, aquest 2013 ha estat campiona de Lliga, de la Copa de la Reina, de la Copa d’Europa, de la Copa Catalunya i de la Supercopa d’Espanya.

- Núria Picas (esports de muntanya):  Aquest 2013 ha guanyat l’ultramarató ‘Cavalls del Vent’ i la ‘Course des Templiers’, i ha estat segona a la ‘Transvulcania’, la ‘Zegama-Aizkorri’ i l”Ultratrail du Mont-Blanc’.

- Mireia Prat (golf):  Actualment és la número 106 de l’Ordre de Mèrit del Ladies European Tour, primera de l’Ordre de Mèrit Ladies European Tour Access Series, i la número 287 del rànquing Mundial.

- Alexia Putellas (futbol):  Campiona de la Lliga i de la Copa de la Reina amb el FC Barcelona. A més, va ser escollida la millor jugadora de la Copa de la Reina.

- Sara Ramírez (tennis de taula):  Medalla d’argent individual als Jocs del Mediterrani de Mersin i medalla d’or per equips. Bronze en la modalitat de dobles al Campionat d’Europa.

- Lucía Sainz / Eva Gayoso (pàdel):  Primera i segona del rànquing respectivament. Van ser semifinalistes en el darrer Campionat d’Espanya.

- Laia Sanz (motociclisme):  Campiona del Rally Dakar en categoria femenina, medalla d’or en enduro als X Games de Foz de Iguaçu i als X Games de Barcelona, i medalla d’argent als X Games de Múnich.

- Judit Vergés (salvament i socorrisme):  Segona en el rescat amb taula i tercera en la prova de córrer, nedar i córrer del Campionat d’Europa.

- Núria Vilarrubla (piragüisme):  Sisena en el Campionat del Món d’eslàlom en la categoria C1 i medalla de bronze en el Campionat d’Europa en C1.

- Sílvia Yebra (hípica):  Subcampiona del Món de raid cavalls joves.