Més ventades i més risc d'incendi

A Terrassa hi ha hagut poques incidències

La Torre
04 de novembre del 2013
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les ventades. A Terrassa hi ha hagut poques incidències, llevat d'un troç de taulada que va anar a parar a un pati, l'habitual paperassa als carrers, alguns arbres caigis i petits desperfectes a façanes.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions, especialment a les Terres de l'Ebre, comarques de Tarragona i part de la Catalunya central on la vegetació és força seca i el perill d’incendi és pot agreujar amb el fort vent. Cal evitar qualsevol activitat que incrementi el risc d’incendi i evitar qualsevol actitud negligent que pugui afavorir l’inici o propagació d’un  foc forestal. En cas de veure una columna forestal en zona forestal o a prop de zona forestal, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 indicant la posició des d’on es truca i on es troba la columna de fum.
 
Segons l’informe de situació de perill d'incendi forestal pels propers dies elaborat pel Cos d’Agents Rurals, la situació de vent implicarà un increment del perill d’incendi forestal a causa del vent d'oest, mestral i tramuntana. L’àrea afectada coincidirà amb la zona de sequera actual del sud de Catalunya i, en menor mesura, del litoral i prelitoral de Barcelona.
 
Tanmateix, també cal tenir en compte aquestes recomanacions en les zones on hi hagi ventades fortes:
 
Si sou a casa, tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.