El Cementiri fa el ple

Hi ha aparcaments col·lapsats però les cues són petites

J.M.O.
01 de novembre del 2013
Flors al Cementiri de Terrassa Foto: J.M.O.

Milers i milers de persones passen aquests dies pel Cementiri Municipal de Terrassa per recordar els seus amics i familiars morts. Però de ben segur que el dia que tria la gran majoria és l'1 de novembre. Les proves? Divendres, tots els aparcaments s'han col·lapsat, i és que es calcula que unes 20.000 persones han anar a les instal·lacions. Estaven plens de gom a gom tot i els esforços de Funerària per oferir més places que mai i la bona tasca dels vigilants que ajuden a redirigir el trànsit.

Tanmateix, les accions de l'empresa responsable han permès acabar amb les cues tradicionals, que altres anys arribaven fins a la riera de Les Arenes, al barri de Montserrat. En aquesta ocasió, en els moments de màxima afluència els cotxes tot just s'aturaven al pont que passa per sobre de la N-150.

Els més espavilats, o els més experimentats, tot preveient que no hi hauria lloc per deixar el vehicle al recinte funerari, han optat per anar cap als camins que porten a l'estació de Can Barba, al dels Monjos o a la masia de Can Torrella del Mas (responsable que molta gent de sempre de Terrassa quan es mor algú diu que se n'ha anat a Can Torrella.)

Dins del recinte funerari, com sempre, gent passejant, persones recordant els seus éssers estimats, un grup de música clàssica i centenars i centenars de magnífics rams de flors que porten la primavera i el color.