Un cuiner egarenc, al concurs la Tapa de l'Any de Catalunya

Els panellets de botifarra del bar Parada de Terrassa ha estat una de les divuit tapes seleccionades

per Jordi Palmer, 28 d'octubre de 2013 a les 17:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Isma Prados i Quim Masferrer presentaran la final del concurs Tapa de l'Any Foto: Jordi Palmer / Nació Digital

Amb un nom tant explícit com el de 'Tapa de l'any', no cal donar gaires explicacions sobre els objectius d'aquest nou concurs, que arribarà a la seva final el diumenge 3 de novembre, amb la celebració a l'auditori de l'Hotel Melià de Sitges d'una gala que serà presentada pel cuiner Isma Prados i l'actor Quim Masferrer.


En aquesta final, un jurat format per especialistes del sector gastronòmic valoraran les 18 tapes seleccionades, que han estat triades entre les guanyadores de les diferents rutes de tapes celebrades a Catalunya al llarg d'aquest any.

El jurat emetrà el seu veredicte tot triant la millor tapa entre les següents: Panellets de botifarra, del Bar Parada de Terrassa;Volcà de pasta de full, elaborat pel restaurant Arrels de Reus; Cruixent de pagès, del Restaurant Cavamar de Barcelona; Escuma de cigrons i foie, del Bubbles Gastrobar de Girona; Galamosí, del 4 Rúas de Palamós; Foie a la planxa caramelitzat, del Telefèric de Barcelona; Buscant en Nemo, del Cable de Sitges; Rotlle telefèric, del Telefèric de Sant Cugat; Brandada de bacallà, del Kursaal de Manresa; Recordant el Vishna, del Cafè Balaguer de Balaguer; Melós de vedella, del 9 Granados de Barcelona; Milfulls de filet de porc, de l'Alegre de Sabadell; Minirahola de xai, de Cal Xirricló de Balaguer; Vieira XDF, del Xamfrà del Fòrum de Tarragona; Pecat del perol, del Set de Gòtic de Barcelona; Capritx de vedella, del Kubic de Reus; Bomba Estrellada, de l'Hamburg de Sant Cugat; i Pop amb perles del Serrallo, de L'Onada de Tarragona.


En la presentació de la final, aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, l'actor Quim Masferrer ha destacat que el “gran secret de la tapa és la seva transversalitat, ja que agraden a tothom”, mentre que el cuiner Isma Prados ha promès un “podi amb les tres millors tapes de l'any”. A l'acte de presentació hi han assistit també Enric Crous, director general de Damm, Joan Antonio Matas, president del Gremi d'Hostaleria de Sitges i Miquel Forns, alcalde de Sitges.
 

Les tapes finalistes es podran tastar en divuit establiments de Sitges a partir del dimarts 29 d'octubre i fins el 10 de novembre al preu de 2,50 euros, que inclou un quinto d'Estrella Damm. Els assistents a la final rebran amb la seva entrada (que té un preu de tres euros) un val per poder tastar una de les tapes més quinto.

 

Participació