Lucía Piedra i Alba Benavent guanyen el Terrassa Comissariat

El projecte ocuparà l'EspaiDos de la Sala Muncunill tot l'any vinent

La Torre
25 d'octubre del 2013
El jurat de la convocatòria Terrassa Comissariat ha decidit declarar guanyador el projecte "Relacions ortogràfiques" de Lucía Piedra i Alba Benavent. Les diferents accions incloses al projecte ocuparan l’EspaiDos de la Sala Muncunill durant tot l’any vinent. "Relacions ortogràfiques" proposa una selecció de vuit exposicions individuals que aborden, des de diverses perspectives, la temàtica del llenguatge de la producció artística i la seva capacitat per configurar noves realitats i conceptes. El projecte compta amb la participació dels següents creadors: Ivan Argote, Leonor Serrano, Todo por la praxis, Domènec, Raquel Friera, Marla Jacarilla, Diana Larrea i Andrés Senra i Eloy Fernàndez Porta.
 
La línia artística del projecte parteix de l’anàlisi de matisos diferencials entre l’expressió oral, l’artística i la domèstica, i incorpora un important component participatiu en moltes de les seves propostes, compartint amb l’espectador la possibilitat de construir relats imaginats alternatius dins de narracions establertes. 
 
Terrassa Comissariat és una convocatòria oberta a tots els curadors emergents de Catalunya. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa aquesta iniciativa l’any 2009 amb l’objectiu de promoure i estimular la tasca del comissariat artístic i obrir la Sala Muncunill a noves propostes. El projecte seleccionat està dotat amb 8.000 euros, que inclouen la retribució dels comissariats pel disseny del projecte i la coordinació del cicle, la remuneració dels artistes participants; despeses de producció i l’edició d’una publicació general del cicle.
 
A les edicions anteriors els projectes guanyadors van ser “Kairos. Moments de claredat” d’Ane Agirre Loinaz i Juan Canela (2009), “La gran sacsejada” d’Aimar Arriola (2010), “La lliçó excèntrica” d’Ingrid Blanco i Antonio Gagliano (2011), “Constel·lacions familiars” d’Alexandra Laudo (2012) i “Auris Sacra Fames. Economia des de coordenades diverses”, d’Ivan Mejía, que es pot veure a l’EspaiDos fins gener de 2014, quan el rellevarà la primera proposta del nou projecte.