El jazz cubà d'Aruán Ortiz Quartet, a la Nova Jazz Cava

La Torre
24 d'octubre del 2013
Aquest divendres, dia 25, la Nova Jazz Cava acollirà l'actuació d'Aruán Ortiz Quartet que vindrà a Terrassa per presentar el seu disc "Oberting". Un dels més versàtils i excitants pianistes de la seva generació segons Downbeat Magazine, el premiat compositor cubà mostra una arquitectura de sons molt personal on incorpora música clàssica contemporània, ritmes afrocubans i improvisació jazzística. El preu de l'entrada és de 15 euros.
 
Considerats els seus treballs i directes com a marca de qualitat, Ortiz funda el seu quartet el 2005. Quatre anys més tard publica "Alameda" amb Fresh Sound New Talent, treball que la crítica va felicitar i Jazzwise Magazine el va incloure al Top Ten Jazz CDs de l’any 2010. El seu segon disc ‘Orbiting’ veu la llum a finals del 2012 i apunta també maneres i torna a ser entre els millors enregistraments de jazz contemporani de l’any.
 
Arranjador de l’Any 2011 per “El Cubanchero”, semifinalista del Jas Hennessy Piano Solo Competition, de Montreau (2001) i el Millor Intèrpret de Jazz al Festival de Jazz de Vic (2000). Abans de la seva arribada a Nova York per treballar amb el quintet de Wallace Roney, va ser membre del trio d’Esperanza Spalding en el seu àlbum de debut “Junjo” (2006) on Jazz Music Blog el considerà aleshores ‘talent emergent’. L’escena jazzística nord-americana on toca amb Nasheet Waits, Joe Lovano, Don Byron, Steve Turre, Greg Osby, Lenny White o Cindy Blackman-Santana, el reclama.