El 20,47% del personal dels centres públics, de vaga

El 16,63% de treballadors de la concertada han participat de moment en la convocatòria de mobilització

La Torre
24 d'octubre del 2013
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha comunicat que, d’acord amb les dades del Departament d'Ensenyament a les 11 del matí, el seguiment a aquesta hora per part del personal dels centres públics que ha comunicat les dades era del 17,06% (20,47 al Vallès Occidental), mentre que el seguiment entre el personal dels centres concertats era del 15,4% (16,63 a la comarca). Les xifres han estat comunicades directament per cadascun dels centres educatius. En els centres públics, a les 11 del matí, un 74,82% han comunicat el nombre de personal que ha decidit adherir-se a la convocatòria de mobilització.
 
La titular d’Ensenyament ha destacat que “la diferència més important en relació a convocatòries anteriors recau en la participació de l’escola concertada: en la darrera convocatòria del mes de maig va ser del 3,42% i ha passat al 15,4%, a la pública va ser 15,51% i ha passat a 17,06%. Per tant, dos punts d’increment a la pública i dotze a la concertada”.
 
La consellera Rigau ha afirmat que fins que no es tinguin les dades definitives, “no es pot fer una valoració global”. Tot i amb això, ha explicat en relació a l’increment de participació de l’escola concertada, que “és evident que el punt central de la vaga era en contra d’aquesta invasió competencial, en contra d’aquest model de llei orgànica de la Lomce que representa una ofensiva contra el model de l’escola catalana”.
 
Així mateix, Irene Rigau ha afegit, també pendent de les dades definitives, que “la reacció demostra la preocupació per un model educatiu que vol anul·lar la immersió lingüística i el model d’escola catalana” i que “ha comportat també que en l’escola concertada hi hagi hagut un percentatge similar al que tradicionalment hi ha a la pública”.