OCT48 i Mireia Pintó ofereixen un concert benèfic

Els beneficis aniran destinats a donar suport a la recerca biomèdica que es realitza al Vallès

La Torre
23 d'octubre del 2013
Mireia Pintó Foto: C.C.T.

El Centre Cultural Terrassa acollirà, divendres 25 d’octubre, el concert solidari que oferiran conjuntament l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la solista Mireia Pintó.

Els beneficis del concert aniran destinats a donar suport a la recerca biomèdica que es realitza al Vallès, concretament a la investigació científica en l’àrea de la salut que es porta a terme a la Fundació Mútua de Terrassa per a la Recerca, Docència i Innovació.

Enguany el Centre Cultural Terrassa commemora 28 anys de temporades de música ininterromputs. Per commemorar-ho, l’equipament terrassenc acollirà aquesta Temporada Tardor 2013 els concerts: OCT48 i Mireia Pintó, concert en benefici de la Fundació Mútua de Terrassa (25 d’octubre); Polifònica de Puig-Reig, concert solidari en benefici de PRODIS (22 de novembre) i el concert tradicional de valsos i polques de Sant Esteve a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès (26 de setembre).

Mezzosoprano
Nascuda a Manresa, Mireia Pintó va rebre la seva formació musical a Espanya, Itàlia i França. Precisament en aquests dos primers països va ser guardonada amb els premis més importants en diversos concursos.

El seu repertori inclou diferents gèneres: òpera, oratori i lied. Ha col·laborat amb grups instrumentals de cambra i amb diverses orquestres, actuant sota la direcció de reconeguts mestres internacionals.

Ha participat en cicles de concerts, festivals i produccions operístiques a Itàlia, Rússia, Holanda, Alemanya, Grècia, Andorra, França, Mònaco, Japó i Espanya. En el terreny interpretatiu del Lied, des del 1992 forma un duo estable amb el pianista rus, Vladislav Bronevetzky. Ha fet nombrosos enregistraments discogràfics.

L'orquestra
Creada l’any 1987, l’OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha fet diversos enregistraments discogràfics.

Ha col·laborat amb directors com L.Heltay, J.Vila, M.Barrera, X.Puig, M.Thomas, B.Sargent o P.Prats, solistes com M.Pintó, G.Claret, D.Ligorio, A.Pillai, A.Ventura, I.Monar, A.Malikian o K.Gleusteen i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català i Kimbala Percussions, entre d’altres.

Ha estrenat obres d’autors catalans com F.Cruixent, J.LL.Guzman, primers enregistraments d’obres de R.Lamote de Grignon, Joan Manén i Manuel Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical. Ha creat i participat en espectacles multidisciplinaris com Carmen, de Shchedrin, Giovanni S.E. i Gudbranstal, les histories de Peer Gynt, i ha col·laborat amb cantants com Pep Sala, Sisa i el Manel Camp Trio.

També duu a terme nombroses iniciatives pedagògiques, com els espectacles infantils Telemann i la historia d’en Quixot; El botó de Haendel; Popoff, un compositor despistat; i Els quadres de Hartmann, els quals han estat programats per sales d’arreu de Catalunya.
Centra la seva temporada de concerts a Terrassa i, des de la temporada 2004-05, és orquestra resident de l’Auditori Municipal de la ciutat. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Diputació de Barcelona i la Generalitat

de Catalunya.

Programa

I Part

C. Baguer (1768-1808)

- Simfonia núm 5 (arg. Cordes)

G.F. Händel (1685-1750)

- Scherza, infida (Ariodante)

- Doppo notte (Ariodante)

II Part

F. Mendelssohn (1809-1847)

- Simfonia per cordes núm. 11

E. Toldrà (1895-1962)

- Quatre Cançons

 

Les dades

Concert: OCT48 i Mireia Pintó

Dia i hora: divendres 25 d’octubre a les 21h

Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340

Preu: 20 €

Més informació i venda localitats: www.vendaentrades.cat

Telèfon: 902 180 677