Neix un accelerador empresarial

Arrenca el projecte per afavorir el creixement de les empreses de la ciutat

La Torre
20 d'octubre del 2013
L’Ajuntament de Terrassa, la Cambra de Comerç i la patronal terrassenca Cecot posen en marxa el programa “Acceleració en Òrbita” amb l’objectiu de donar suport, eines i acompanyament a les PiMES de la ciutat que tinguin una major capacitat de desenvolupament, per tal d’accelerar el ritme del seu procés de creixement.  

El programa funciona com una convocatòria oberta a les empreses que vulguin participar-hi, que hauran de complir els següents requisits: ser persona jurídica o PiME, tenir ubicació a Terrassa, demostrar vocació internacional, comptar amb potencialitat de creixement, ser innovadora i compartir la cultura empresarial i els valors propugnats pel Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, resumits en el lema “Compartir per Guanyar”.  

Les empreses interessades hauran de presentar la seva candidatura abans del 25 de novembre a [email protected]. Entre les candidatures es farà una selecció de sis empreses que tindran accés al programa.  

A partir d’una diagnosi per a cada cas, es pactarà un pla de treball personalitzat per a assolir els reptes establerts dins del Pla de Creixement plantejat. La metodologia contemplarà sessions individuals i grupals amb reconeguts professionals i experts en les matèries oportunes i específiques per a cada empresa. El programa es desenvoluparà durant un any i en cada empresa serà diferent, atenent les necessitats pròpies de cadascuna. La participació al programa no suposarà cap cost per a les empreses.

L’acceleradora local de Terrassa és el primer producte concret derivat del procés de concertació impulsat per la Plataforma de Concertació dels Agents Públics i Privats per la Integració del Sistema d’Innovació de Terrassa (PAPPISIT), que aplega l’Ajuntament de Terrassa i les principals empreses i organitzacions relacionades amb la innovació, com ara la Universitat Politècnica de Catalunya, el Centre Tecnològic Leitat, la Cecot i la Cambra.

Properament l’Ajuntament convocarà les empreses que ha detectat que tenen opcions de formar part del programa a una sessió informativa per animar-les a que presentin les seves candidatures.  

El programa “Acceleració en Òrbita” completa l’oferta existent fins ara d’acceleradores empresarials, presentant una opció afegida per a les empreses de Terrassa. A diferència d’altres acceleradores, aquesta es desenvolupa íntegrament amb els agents de la nostra ciutat, actuant sinèrgicament en clau local per a competir eficaçment en la dimensió global.