Creix l’oferta de sòl i sostre als polígons industrials

El creixement al Vallès Occidental ha estat d'un 15% respecte el passat mes de juny

La Torre
18 d'octubre del 2013
Polígon dels Bellots Foto: Pau Moya

El Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica ( Copevo ) ha publicat la tercera edició del Catàleg de sòl i sostre industrial als polígons del Vallès Occidental amb dades a 30 de setembre. Per a la seva elaboració s’ha comptat amb la col·laboració de tretze empreses de la comarca i del portal Interempresas. En total ha s’han registrat 1.466 espais únics en oferta, un 15% més que els espais recollits al mes de juny.
 
Aquests espais suposen un total de 1.847 ofertes inventariades. D’aquest total cal descomptar les ofertes repetides entre les empreses immobiliàries i quedarien 1.622 ofertes disponibles. I si es té en compte que algunes d’elles poden estar tant en règim de lloguer com de venda, suposen un total de 1.466 espais únics sense cap empresa instal·lada.
 
De les dades recollides en aquest tercera edició cal ressaltar, primer, que l’oferta en lloguer continua ocupant una part molt important de l’oferta disponible, amb un 69%, seguit de la venda de naus, amb un 26% i, finalment, el sòl en venda o lloguer, amb un 5%. En segon lloc cal apuntar que el preu lloguer per m² continua estable en 3,2 euros; el de compra baixa de forma considerable, de 938 a 717 euros i el de sòl en venda baixa lleugerament, de 468 a 425 euros. I, finalment, destacar que la superfície de les ofertes continua estable pel lloguer, amb 1.875m², i per la compra, amb 2.201m², mentre que s’incrementa lleugerament la del sòl en venda: de 12.758m² a 16.804m².
 
L’elaboració d’un catàleg d’aquestes característiques respon a la necessitat de fomentar l’ocupació dels espais industrials i terciaris existents als polígons a través de la localització d’empreses. La finalitat del recurs es fer difusió i promoció del territori i de l’oferta d’immobles existent dels espais d’activitat econòmica ja que, actualment, no hi ha cap recurs que aglutini tota aquesta informació. L’objectiu és facilitar informació agrupada i detallada a les empreses o persones interessades en instal·lar una activitat als polígons.