En un parell d’ocasions he estat molt a punt de ser atropellat per un/una ciclista

Josep Guinot
17 d'octubre del 2013
A la carretera de Talamanca, la BV-1221, es farà un carril segregat per a vianants i ciclistes
A la carretera de Talamanca, la BV-1221, es farà un carril segregat per a vianants i ciclistes | J.M.O.
Dic que em preocupa per no dir que n’estic bastant fart. En un parell d’ocasions he estat molt a punt de ser atropellat per un/una ciclista. Fa uns dies davant del Mercat de Sant Pere. Sortia d’un caixer quan, per l’estreta vorera flanquejada d’automòbils, passava una mossa "embicecletada" bastant ràpidament i no se'm va endur per centímetres.

També a l’avinguda de l’Abat Marcet, que disposa de carril bici, s’utilitzen les voreres per fer curses de velocitat, amb el consegüent perill pels vianants, en especial per la gent gran.
I de respectar els senyals de trànsit. Més aviat res. I si els hi toques la botzina quan veus que se salten un vermell... et fan una “peineta”. Això si, cada dos per tres, surten al diari quan, malauradament, un cotxe atropella un ciclista.

I ara diuen que abonaran portar una càmera al casc per poder denunciar a automobilistes que no respecten les normes. Hi estic d’acord, però potser serà bona idea que els automobilistes i vianants portin també una càmera i filmin les seves infraccions per tal de denunciar als irrespectuosos.

A veure, aquesta crítica no va per tots els ciclistes, només pels infractors. Molts som a estones ciclistes, automobilistes i vianants. I pregunto: no seria assenyat comportar-se amb civilitat? Tots i en cada moment.

Per cert, que ja no porten placa de matrícula els ciclistes?

Josep Guinot