Els Minyons es retroben amb els castells de nou

Els malva preparen el cinc de nou amb folre per portar a la plaça del Vi de Girona d'aquí un parell de setmanes

La Torre
13 d'octubre del 2013
Pisos superiors del 5 de 8 descarregat a Sarrià Foto: M.T.

La colla castellera Minyons de Terrassa descarrega el tres de nou a la Festa Major de Sarrià de Barcelona en una actuació en la que ha seguit posant a punt les estructures destinades a créixer un pis més en el darrer tram de la temporada.

Acompanyats dels Castellers de la Vila de Gràcia, i dels seus padrins, els Castellers de Barcelona, els egarencs començaven la seva actuació amb el tradicional Pilar de quatre caminant per tornar a repetir en primera ronda una nova catedral. El cinc de vuit ha pujat segur i s'ha descarregat sense cap tipus d'ensurt pels de la camisa malva, un nou pas cap al cinc de nou amb folre, un castell que, sens dubte, prepararan per portar a la plaça del Vi de Girona d'aquí a un parell de setmanes.

En segona ronda, els terrassencs afrontaven el seu gran repte de la jornada, el tres de nou folrat. Una construcció que descarregaven amb un bon control per part dels components del tronc dels petits moviments generats a l'entrada i sortida de la canalla i que ha significat el retrobament amb els castells de nou pisos dels egarencs.

Per acabar les rondes de castells, s'han decidit pel dos de vuit amb folre, una estructura que segueixen treballant amb intensitat per tal de tornar a fer-la créixer un pis i en la que és palpable la feina i l'intens treball de renovació del tronc de la colla malva en cada actuació en la que és portada a plaça.

Ja en la ronda de pilars, els egarencs s'han decidit pel pilar de sis, que en aquesta ocasió, malauradament, tan sols ha quedat en intent. Finalment, per tancar l'actuació, els Minyons han descarregat el pilar de cinc per acomiadar-se així de la Festa Major de Sarrià.