El Correllengua de Terrassa 2013 es dedicarà a Martí Pol

Dilluns 21 es fa una trobada per plantejar noves propostes

La Torre
20 d'octubre del 2013
El Correllengua és un acte que treballa per a difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, participativa i transversal. És un acte que s’havia dut a terme a la nostre ciutat en darreres ocasions, però que fa dos anys que no es celebra. Creiem que és important recuperar el Correllengua a Terrassa, per tal de reivindicar la llengua i la cultura popular catalana a la nostre ciutat. De la mateixa manera, creiem que el Correllengua és una eina primordial per seguir treballant des de l’àmbit associatiu per construir i teixir vincles arreu dels Països Catalans.

El Correllengua d’aquest any a Terrassa, el 30 de novembre, es proposa que giri entorn les figures dels poetes Vicent Andrés Estallés i Miquel Martí Pol. Paral·lelament, es vol prendre també la reivindicació de la unitat de la llengua com a eix d’aquest Correllengua, en motiu de les diverses agressions que ha patit el català als diversos territoris en els darrers mesos.


Proposta d’acte:
Cultura popular: es planteja una mostra de cultura o actuació de diverses colles de cultura popular de Terrassa.
Parlaments: Lectura del manifest i testimoni de la situació del català als territoris (País Valencià, Illes, Catalunya Nord o altres).
Cantautor / música en viu
Lectura de poesia. (Estallés i Martí Pol)
Rebuda de la flama del Correllengua

Per tal de definir aquest format, plantejar noves propostes i idees i participar al Correllengua d’enguany, el Grup Promotor del Correllengua de Terrassa convidea a participar a la primera assemblea oberta pel Correllengua 2013, que es celebrarà al Casal Popular l'Atzur (al carrer d'Arquimedes, 89) el dilluns 21 d’octubre a dos quarts de vuit del vespre.