12 joves de l'Escac debuten amb 'Los inocentes' a Sitges

Les entrades s'han exhaurit

Europa Press
12 d'octubre del 2013
12 joves directors de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac), de Terrassa, han debutat aquest dissabte a la tarda al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges amb l'estrena de 'Los inocentes', que ha esgotat les entrades.

Rubén Montero, Marc Martínez, Carlos Alonso i Ander Iriarte han explicat en una entrevista d'Europa Press que les entrades per veure l'estrena es van esgotar tres dies després de sortir a la venda, i que, malgrat el seu objectiu de participar en el festival, els semblava una meta inabastable: "Ni el mateix professor s'ho creia", han explicat, ja que aquesta pel·lícula és el treball de quart curs de Direcció de l'escola.

Aquests joves de 37 a 22 anys van decidir rodar un 'slasher' --una pel·lícula de gènere on "joves irresponsables se'n van de festa i moren un a un"-- per les seves influències d'aquest gènere en els anys 80 i 90, època de què han begut tots ells.

Al film, nou joves decideixen passar el Dia dels Innocents esquiant, i, en perdre's, opten per no desaprofitar el viatge i muntar una festa en un alberg abandonat sobre el qual planeja una maledicció.

Rodada en 27 dies a localitzacions de Terrassa --als estudis de l'antic Hospital del Tòrax--, Banyoles i Viladrau, la pel·lícula és "low cost" amb un pressupost mínim aportat per l'escola, de manera que volen demostrar del que són capaços si la indústria cinematogràfica els acull: "Si es posen els mitjans, el talent hi és", reivindiquen.

Com són una dotzena de directors, totes les decisions les han pres assembleàriament, a més de muntar cadascun un fragment, tot i que aquest fet no és apreciable, ja que s'han intercalat escenes i s'ha unificat l'estil: "Vam decidir per sorteig quina part li tocava a cadascú dirigir", i la pel·lícula només té un 5% del 'gore' previst si no hagués estat per les restriccions pressupostàries, diuen.

Entre els actors, destaquen Bárbara Maestranza i Paula Malia --dos del trio The Mamzelles--, a més de Carmen Flores, que tenia un perfil molt adequat per al paper, han explicat.

La pel·lícula, produïda per Escac Films, ha tingut l'assessorament del professor Lluís Segura, a més dels altres directors Dídac Cervera, Marta Díaz, Laura García, Eugeni Guillem, Gerard Martí, Arnau Pons, Marc Pujolar i Miguel Sánchez, amb unes 300 persones de l'escola involucrades.