Bombers de Terrassa viatgen a Florida al World Rescue

Un grup d'egarencs participaran a finals d'aquest mes en el campionat del món d'excarceració de víctimes d'accident de trànsit

Lluïsa Tarrida
14 d'octubre del 2013
L'equip de Bombers de Terrassa guanyador del Encuentro Nacional de Rescate
L'equip de Bombers de Terrassa guanyador del Encuentro Nacional de Rescate | Foto: Bombers de la Generalitat
Equip de Bombers de Terrassa guanyador del Encuentro Foto: Bombers de la Generalitat

Fa tot just uns dies explicàvem a La Torre que un equip de Bombers de Terrassa havia ha resultat guanyador del IX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico , celebrat al Circuit Barcelona-Catalunya, a Montmeló. Gràcies a aquesta victòria, el grup format per Xavier Casas (comandament), el sanitari Albert Santamaría i els bombers Jordi Puyol, Jordi Vega, Ivan Bagán i Lluís Luengo han aconseguit una plaça per a participar al World Rescue Challenge, el campionat mundial, que es farà entre el 28 d'octubre i el 3 de novembre a Clearwater (Florida, Estats Units). La trobada és un campionat mundial d'excarceració de ferits en accidents de trànsit.

Les instal·lacions de Harborview Center de Clearwater i Parc Coachman es transformaran en un lloc ple de catàstrofes per tal que els millors bombers del món demostrin les seves habilitats i el públic pugui  assistir a aquest esdeveniment emocionant de forma totalment gratuïta. Inclòs en l'esdeveniment també hi haurà una demostració de rescat d'aigua dels guardacostes dels Estats Units i un infant de marina de l'aigua en una  demostració de rescat ràpid de les unitats de diversos departaments de bombers locals . A més, hi haurà una demostració  de rescat des d'altes altures  i una demostració d'evacuació de les víctimes enterrades a càrrec de les unitats d'elit Urban Search & Rescue dels Estats Units .